Kultura i prosvjeta 03.01.2017. 12:32. Zadnja izmjena: 03.01.2017. 13:41.

Početak drugog polugodišta

U svim školama kojima je osnivač Grad Čakovec nastava počinje u ponedjeljak, 16. siječnja

Temeljem inicijative gradonačelnika Grada Čakovca Stjepana Kovača, osnovne škole kojima je Grad osnivač s nastavom u drugom polugodištu počinju u ponedjeljak, 16. siječnja.

Naime, početkom školske godine škole su, temeljem smjernica Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta, donijele odluku da drugo polugodište aktualne školske godine počne u četvrtak, 12. siječnja, uz mogućnost da djeci koja odlaze na skijanje roditelji opravdaju izostanak prva dva dana nastave.

Osim što nepotrebno dijeli učenike prema mogućnosti odlaska na zimovanje, početak polugodišta krajem radnog tjedna otežava organizaciju posla u školama. I samo Ministarstvo znanosti i obrazovanja, nakon što je uvidjelo nelogičnost, školama i njihovim osnivačima prepustila je da odluče hoće li promijeniti datum početka nastave.

Na sastanku koji je gradonačelnik s ravnateljima škola održao sredinom prosinca, dogovoreno je da škole sa svojim školskim odborima razmotre mogućnost promjene početka drugog polugodišta.

To su i učinile, tako da sve čakovečke osnovne škole, I., II. i III osnovna škola Čakovec, OŠ Ivanovec, OŠ Kuršanec, Centar za odgoj i obrazovanje Čakovec te Osnovna umjetnička škola Miroslav Magdalenić učenicima vrata otvaraju u ponedjeljak, 16. siječnja.