Kultura i prosvjeta 19.07.2016. 15:16. Zadnja izmjena: 19.07.2016. 15:24.

Treba istaknuti uspjeh

Učenice koje su bez greške položile maturalne ispite kod župana Matije Posavca

Međimurski župan Matija Posavec je u utorak, 19. srpnja, primio učenice srednjih škola iz Međimurja koje su polažući nedavno državnu maturu svoje ispite položile bez greške, to su Martina Halić i Dalija Korpić, učenice Gimnazije Josipa Slavenskog u Čakovcu, koje su polagale ispit iz A razine njemačkog jezika, i Ana Novak, koja je završila Ekonomsku i trgovačku školu, a ispit je polagala iz matematike osnovne razine. Uz njih su na prijemu bile i predstavnice njihovih škola, iz Gimnazije Tea Dragić Runjak, ravnateljica, Sandra Breka Ovčar, voditeljica nastave i ipitn koordinatorica, i Vesna Malekoci Tarandek, mentorica, a iz ETŠ-a ravnateljica Bosiljka Vinković, ravnateljica.

Župan Posavec je odličnim maturanticama čestitao na uspjehu, ne samo u ime županije, nego u ime svih žitelja Međimurja, kako je rekao. Istaknuo da je među 35 tisuća maturanata u Hrvatskoj tek njih 108 ispite položilo bez greške, od toga ove tri djevojke iz naše županije, to je uspjeh zbog kojega ne treba biti ni samozatajan ni skroman već ga treba isticati. I ovaj prijem je poruka da u Međimurju težimo drukčijem razmišljanju i kvalitetnijem pristupu obrazovanju u cjelini, rekao je.

Kad govorimo o ulaganjima u obrazovanju ne mislimo na reforme i politiziranje već na stvari s kojima živimo, na projekte sufinanciranja prijevoza učenika i jednokratnih potpora studentima i na stvaranje infrastrukturnih pretpostavki, upravo je završena zgrada Gimnazije, na redu je ETŠ. Županija će nastaviti tom politkom, rekao je, i objavio da je baš prethodni dan na račune 2.295 studenata iz naše županije uplaćena jednokratna pomoć od 500 kuna. U zaključku ove male svečanosti župan je i trima odličnim maturanticama uručio jednokratne potpore od 500 kuna, a njima i njihovim ravnateljicama i mentoricama cvijet suncokreta, kao simbol ljeta.