Kultura i prosvjeta 17.03.2020. 08:27. Zadnja izmjena: 17.03.2020. 08:28.

Monteri suhe gradnje

Učenici čakovečke graditeljske škole Denis Bogdanić i Matija Orehov najbolji

Međužupanijsko natjecanje montera suhe gradnje održano je u petak, 13. ožujka u sportskoj dvorani Graditeljske škole Čakovec.

Na natjecanju je sudjelovalo pet škola: Srednja škola Bedekovčina, Graditeljska škola Čakovec, Graditeljska, prirodoslovna i rudarska škola Varaždin, Mješovita industrijsko-obrtnička škola Karlovac i Obrtnička i industrijska graditeljska škola Zagreb.
Nakon izrade zadanog rada povjerenstvo je odlučilo kako će na državno prvenstvo WorlSkills 2020. koje će se održati u Zagrebu ići prvoplasirani učenici Denis Bogdanić i Matija Orehov iz Graditeljske škole Čakovec kojima je mentor Dragutin Horvat te drugoplasirani učenici Dragutin Jakuš i Martin Žigovečki iz Srednje škole Bedekovčina, mentor im je Ivan Mohač.

- Državno prvenstvo moralo bi se održati na Zagrebačkom velesajmu sredinom svibnja, no sada sve ovisi što će se u narednom razdoblju zbog koronavirusa događati. Na natjecanju u Čakovcu sudjelovalo je pet ekipa, svaku čine dva učenika. Morali su pokazati radnu sposobnost, odnosno pokazati da znaju izvesti sve ono što poslodavac na gradilištu traži od njih. Na natjecanju su učenici maturantskih razreda ispunivši zadatak pokazali da su zreli za tržište rada, kazao je ravnatelj Graditeljske škole Čakovec Zvonko Ladić.