Kultura i prosvjeta 04.06.2016. 09:15. Zadnja izmjena: 04.06.2016. 09:16.

Srednja škola Čakovec

Učenici obilježili Dan Europe zabavnim kvizom

Učenici fakultativne grupe Europsko građansko društvo Srednje škole Čakovec, pod vodstvom prof. Mladena Tote su u ponedjeljak, 9. svibnja na zabavan i edukativan način obilježili dan na koji je prije 65 godina osnovana preteča današnje Europske unije.

Povodom Dana Europe u dvorani Srednje škole Čakovec je u suradnji s EDIC Centrom Čakovec organiziran drugi po redu EU kviz. Na kvizu namijenjenom učenicima srednjih škola Međimurske županije sudjelovalo je 68 učenika iz četiri srednje škole koji su bili podijeljeni u 13 ekipa.

Učenici su se odlično zabavili pogađajući u kojem je europskom gradu snimljena fotografija, iz koje države potječe određena narodna nošnja, u koje nogometnom klubu igra pojedini nogometaš i slično, a pokazati su i svoje vještine u plesu te ispijanju cole slamčicom.

Osim što su uživali u odličnoj atmosferi, pokazali svoje znanje i naučili nešto novo, učenici su kući ponijeli lijepe uspomene kao i vrijedne nagrade sponzora.

Najspretnija ekipa - učenici Srednje škole Čakovec Muraken Gym, osvojili su kupanje na moru te obrok u restoranu Rustica, drugoplasirana ekipa Sunčeka uživat će u cjelodnevnom kupanju u Lifeclass Termama Sv. Martin na Muri, dok su članovi ekipe Žigu Bigule nagrađeni predstavom u čakovečkom Centru za kulturu u sklopu programa ČČ.