Kultura i prosvjeta 24.11.2018. 08:34. Zadnja izmjena: 24.11.2018. 08:35.

Čakovec

Učenički dom Graditeljske škole u novom ruhu

U prostorijama Učeničkog doma Graditeljske škole Čakovec nedavno je održana završna konferencija projekta energetske obnove spomenute zgrade kojoj su uz župana međimurskog Matiju Posavca, prisustvovali i njegovi zamjenici Sandra Herman i Josip Grivec, saborska zastupnica Bernarda Topolko, direktor Međimurske energetske agencije Alen Višnjić, ravnatelj Graditeljske škole Čakovec Zvonko Ladić te voditeljica Učeničkog doma Nataša Vrček.

- Uz energetsku obnovu koja je obuhvaćala fasadu, stolariju, LED rasvjetu, grijaća tijela, solarne panele i ravni krov, sanirane su i kupaonice. Uvjeti stanovanja su puno bolji nego su bili prije tri godine te se nadamo da će se ovim zahvatima povećati i broj korisnika. Dom ima kapacitet od 168 ležajeva, a popunjena je polovica, rekao je ravnatelj Ladić.

Ukupna vrijednost projekta, koji će donijeti uštede od 70 posto, iznosi pet milijuna kuna, od čega su tri milijuna dobivena iz EU fondova, 1,5 milijuna iz nacionalnog proračuna, a 500 tisuća kuna podmirila je Međimurska županija.