Kultura i prosvjeta 20.04.2020. 22:56. Zadnja izmjena: 20.04.2020. 22:56.

Noć knjige

UDRUGA MLADA PERA: Čitajte radove mladih autora na njihovom portalu

U organizaciji Zajednice nakladnika i knjižara Hrvatske gospodarske komore, Nacionalne i sveučilišne knjižnice u Zagrebu, Knjižnica grada Zagreba, Udruge za zaštitu prava nakladnika – ZANA, portala za knjigu i kulturu Moderna vremena, udruge Knjižni blok – Inicijativa za knjigu te Hrvatske udruge školskih knjižničara i uz financijsku potporu ZANE, Ministarstva kulture Republike Hrvatske i Grada Zagreba u četvrtak, 23. travnja u povodu Svjetskog dana knjige i autorskih prava i Dana hrvatske knjige održava se deveta Noć knjige, posvećena aktualnoj temi promjene. Promjena je zahvatila i Noć knjige, koja će se po prvi puta održati u virtualnom svijetu.

Među  gotovo 200 različitih programa knjižara, antikvarijata, svih vrsta knjižnica, osnovnih i srednjih škola, vrtića, kazališta, ilustratora, prevoditelja, pisaca i drugih kreativaca i ustanova „prijatelja knjige“ iz svih dijelova Hrvatske obilježavanju Noći knjige pridružuje se i Udruga Mlada pera iz Čakovca.

1.04. započeo je natječaj Udruge Napiši pjesmu ili priču koju i objavi knjigu svoju! koji će trajati do 31.12. u ponoć, odnosno dočeka Nove godine. U Udruzi su odlučili da sve literarne radove pristigle na natječaj u periodu 01.04.-23.04. povodom Noći knjige objave  23.04. na svom portalu Top generacija. Prvo je bilo predviđeno objavljivanje radova u terminu 17 - 22 sata pa je zatim pomaknuto na termin 08 - 22 sata da bi sad, što sve u Udruzi čini izuzetno ponosnim i neizmjerno veselim, termin bio pomaknut na period 00 - 24 sata! Da ne zaboravimo napomenuti, u tih 24 sata SVAKIH 15 MINUTA bit će objavljen jedan literarni rad jer toliko je već sada radova pristiglo na natječaj, a po potrebi objavljivanje će se produžiti i poslije ponoći na 24.04. Bit će ovo antologijsko obilježavanje Noći knjige! Uz ovakav početak natječaja što će tek biti do kraja godine?

  • Pozivamo vas sve da od 23.04. nadalje na portalu Top generacija pročitate radove mladih autora od 8 do 18 godina, jer #sknjigomnisiizoliran!

Izvor: Udruga Mlada pera