Kultura i prosvjeta 30.09.2019. 10:37. Zadnja izmjena: 30.09.2019. 10:39.

Čakovec

Udruga studenata Međimurja: Projekt Kam na faks

Udruga studenata Međimurja i ove je godine održala hvalevrijedan projekt "Kam na faks" na kojem se međimurskim maturanticama i maturantima, ali i ostalim zainteresiranim srednjoškolcima i njihovim roditeljima omogućuje da pitaju i saznaju od studenata sve što ih zanima glede odabira fakulteta, polaganja predmeta na državnoj maturi, o pojedinim kolegijima na fakultetima kao i o studentskom životu općenito. 

Odabir fakulteta nije lagan, stoga su međimurski studenti i ove godine pomogli prilikom odabira, dali savjete iz vlastitog iskustva i odgovarali na njihova pitanja. 

- Skupili smo više od 25 različitih fakulteta iz Republike Hrvatske, koji su najpopularniji izbor međimurskim maturantima. Svi volonteri ovdje su da vas usmjere i pomognu vam prilikom odabira. I mi smo se ne tako davno suočavali s istim brigama kao i vi, i zato smo ovdje da vam pomognemo oko vaših nedoumica, poručio je predsjednik Udruge Lovro Horvat.

Na pitanja maturanata odgovaralo je 50 studenta volontera, koji su za svojim stolom prezentirali fakultete. Sa sobom su donijeli knjige, skripte, brošure fakulteta i slike kako bi zainteresirali maturante i predočili im što se točno uči na fakultetu i kako. Neformalna atmosfera, zajedničko druženje i razmjena iskustva zapravo je i cilj ovog projekta. 

Projekt se i ove godine održao u dvorani Srednje škole Čakovec, a odazvalo se oko 400 maturanata i srednjoškolaca. 

Udruga studenata Međimurja zahvaljuje se svima na dolasku, riječima potpore i pitanjima koja su maturanti pripremili. Posebno se zahvaljuju volonterima na ovom projektu koji su izdvojili svoje vrijeme i pomogli budućim brucošima, kao i ravnateljici i djelatnicima Srednje škole Čakovec koji im već drugu godinu pomažu prilikom održavanja projekta.

Izvor: Lovro Horvat