Kultura i prosvjeta 16.08.2020. 10:54. Zadnja izmjena: 16.08.2020. 10:54.

Srednje škole

UPISI: Slobodna mjesta za jesenski rok

U srijedu, 12. kolovoza na internetskoj stranici upisi.hr objavljen je točan broj slobodnih mjesta za jesenski upisni rok u srednje škole.

U Ekonomskoj i trgovačkoj školi Čakovec ostalo je ukupno 14 slobodnih mjesta: po jedno mjesto za smjerove ekonomist i komercijalist, dva slobodna mjesta za prodavača te po pet mjesta za smjer administratora i komercijalista – odjel za sportaše. Ukupno 45 slobodnih mjesta za upis u jesenskom roku ostalo je u Gospodarskoj školi: jedno mjesto za pomoćnog krojača, osam mjesta za cvjećara, četiri za poljoprivrednog gospodarstvenika, po pet mjesta za krojača, vozača i modnog tehničara, dva za pismoslikara, 12 za agrotehničara i tri slobodna mjesta za upisati smjer obućar dok je u Srednjoj školi Čakovec ostalo samo sedam slobodnih mjesta za smjer njegovatelj/njegovateljica.

U Graditeljskoj školi učenici će na jesenskom roku moći birati između 52 slobodna mjesta. Ostalo je slobodno po jedno mjesto za smjerove fasader i medijski tehničar, sedam je slobodnih mjesta za smjer rukovatelj samohodnim građevinskim strojevima, a osam za smjer tesara. Četiri slobodna mjesta ostala su za smjer vodoinstalater, pet za smjer autolakirer, po tri mjesta za upis u jesenskom roku ostala su u smjerovima stolar te instalater grijanja i klimatizacije, šest za zidara, a čak 14 za smjer soboslikar ličilac dekorater.

U Srednjoj školi Prelog ostalo je 35 slobodnih mjesta: po dva mjesta ostala su za smjerove pomoćni konobar te kuhar, šest mjesta za slastičara, po četiri za ekonomista i za mesara, sedam za konobara, devet za pekara i jedno za turističko- hotelijerskog komercijalista, a u Tehničkoj školi Čakovec ostalo je 18 slobodnih mjesta, od toga osam za smjer prirodoslovno-matematička gimnazija te 10 za smjer tokar. U Gimnaziji Josipa Slavenskog Čakovec nema slobodnih mjesta.

Prijava obrazovnih programa u jesenskom upisnom roku počinje 21. kolovoza u 12 sati i zaključat će se 28. kolovoza kada će se započeti s ispisom prijavnica. Konačne ljestvice poretka objavit će se 1. rujna, a dostava upisnica u srednje škole je 2. rujna. (bm)