Kultura i prosvjeta 21.05.2020. 23:33. Zadnja izmjena: 21.05.2020. 23:34.

Radovi

Uređenje Svjetskog centra pušipela u Štrigovi

U Štrigovi je u tijeku obnova i dogradnja starog zadružnog doma. Iz općinske uprave poručuju da radovi kasne te je rok produžen do 31. srpnja.

- Riječ je o projektu od preko 10 milijuna kuna. Općina je od agencije dobila predujam od 3,6 milijuna kuna. To je polovica ukupnog ugovorenog iznosa sufinanciranja. Do sada je izvođaču za radove plaćeno više od 4 milijuna kuna - kažu. Dodaju da su se uz pomoć županijske turističke zajednice javili i na natječaj Ministarstva turizma.

- Riječ je o daljnjem opremanju doma kako bi u njemu uredili Svjetski centar pušipela. Planiramo nabaviti i ugraditi holograme, 3D film, interaktivne aplikacije i video 360°. Oprema je skupa i stoji preko 4 milijuna kuna pa bi taj zahvat proveli u više faza. Prva faza koju smo prijavili ministarstvu stoji milijun kuna. Cilj nam je da turisti šetnjom kroz dom, uz pomoć najsuvremenije tehnologije, dobiju kvalitetan uvid u vinogradarstvo ovog kraja - kažu u općinskoj upravi. Dodaju da je raspisan natječaj za izgradnju parkiralište za bicikle i vanjskog sanitarnog čvora iza doma.