Kultura i prosvjeta 29.05.2013. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 11:22.

Uspjesi s natjecanja

Ivanovčani drugi

U Nacionalnom centru tehničke kulture u Kraljevici 18. i 19. svibnja održano je državno natjecanje Danas mali, sutra veliki majstor - Modelarska liga za 2012./2013. godinu.
Pravo sudjelovanja na završnici izborile su 23 ekipe, među kojima je nauspješnija bila ekipa iz Našica koju su u stopu pratili učenici Osnovne škole iz Ivanovca - drugoplasirani Lucija Črep (7. r.) i Aleksandar Žužul (6. r.) s mentorom Željkom Medvedom, učiteljem tehničke kulture. Ekipa OŠ Nedelišće u sastavu Hrvoje Kirić i Luka Petek, učenici sedmog razreda, s mentorom Sandrom Balaškovićem zauzela je jedanaesto mjesto, a Lara Kemec i Noa Vadas, učenici petog razreda OŠ Draškovec, s mentoricom Katicom Mikulaj Ovčarić petnaesto mjesto.
Dok je ocjenjivačko povjerenstvo vrednovalo učeničke radove, domaćini natjecanja - Hrvatska zajednica tehničke kulture i Hrvatski savez pedagoga tehničke kulture, za natjecatelje i njihove mentore organizirali su pohod po Baščanskoj stazi glagoljice na otoku Krku.
Željko Medved

Gimnazija

Polaznici čakovečke Gimnazije Josipa Slavenskog okušali su se zadnjih tjedana na više državnih natjecanja. Od 6. do 8. svibnja u Zadru je održano 18. državno natjecanje iz hrvatskoga jezika. Učenike je ugostila OŠ Šimuna Kožičića Benje iz Zadra u kojoj su se 152 učenika osnovnih i srednjih škola natjecala u šest kategorija. Učenik 1.d razreda čakovečke Gimnazije Jakov Skok osvojio je treće, a Ana Horvat iz 1.e šesto mjesto. Njihove su mentorice Nada Čatlaić i Mirjana Vidović.
Na državnom natjecanju iz fizike od 2. do 5. svibnja u Biogradu natjecao se Borna Bilas, učenik 1.f razreda, te je u kategoriji eksperimentalnih radova za srednje škole ostvario izvrstan rezultat i plasirao se na drugo mjesto. Mentorica na njegovom radu Laminarno i turbulentno strujanje tekućina je Melita Sambolek. Na natječaju Državne uprave za zaštitu i spašavanje također je iskristalizirano jedno ime iz čakovečke Gimnazije Josipa Slavenskog: učenica Ivana Klarić s fotografijom Hir Drave osvojila je prvu nagradu.
Aleksandra Ličanin

Prijem za Alena

Gradonačelnik Preloga Dragutin Glavina primio je učenika Osnovne škole u Draškovcu Alena Jakupeka - Strbada, njegovu mentoricu Katicu Mikulaj Ovčarić i ravnateljicu Margit Mirić povodom Alenovih velikih uspjeha na proteklim natjecanjima. Alen je osvojio prvo mjesto na županijskom natjecanju iz tehničke kulture te nakon toga postao i državni prvak u Primoštenu na 55. natjecanju mladih tehničara u kategoriji maketarstva i modelarstva. Ovaj svestran učenik 5. razreda nedavno je primio i nagradu iz Slavonskog Broda za likovni rad na temu ulomaka iz romana Čudnovate zgode šegrta Hlapića. Gradonačelnik je čestitao učeniku i mentorici na marljivom radu i uspjehu te im uručio prigodne poklone, javljaju iz gradske uprave Preloga.

Izvor: 3031