Kultura i prosvjeta 22.04.2020. 06:22. Zadnja izmjena: 22.04.2020. 06:28.

Program

Virtualna Noć knjige 2020. u Knjižnici Nikola Zrinski Čakovec

Povodom obilježavanja Svjetskog dana knjige i hrvatske knjige, 23. travnja obilježava se Noć knjige. Ove godine Knjižnica „Nikola Zrinski” Čakovec održat će virtualnu Noć knjige 2020. posvećenu promjenama koje su zahvatile svijet. Promjene se događaju od davnina na svim područjima poput književnosti, znanosti, ekologije, a trenutno najviše na području zdravstva. - Putem Noći knjige, uz bogat virtualni program te pregršt zanimljivosti, šaljemo poruku „S knjigom nisi izoliran!“. Pratite nas na društvenim mrežama i pridružite nam se u virtualnom slavlju Knjige ovoga puta iz udobnosti svoga doma!, poručuju iz Knjižnice.

Program

  • Virtualna izložba dječjih likovno-literarnih radova - 10 sati

U virtualnoj izložbi donosimo kreativne i vrlo domišljate radove naših korisnika na temu spasimo Zemlju. Likovno- literarni radovi nastali su na temelju natječaja „Što mogu učiniti za spas Zemlje”.

  • Kviz : Knjige koje su promijenile svijet - 16 sati

Tijekom povijesti nastao je velik broj knjiga koje su omogućile širenje ljudskog znanja i utjecale na povijest čovječanstva.

Rješavajući kviz možete provjeriti svoje znanje iz opće kulture o najznačajnijim knjigama na svijetu, a vezano uz naslove i njihove autore.

  • Čitanje priča najmlađima - od 17-20 sati

Knjižničari Dječjeg odjela i Bibliobusa udružili su snage te povodom Noći knjige čitaju priče svojim najmlađim korisnicima.
Čitanje priča ostvareno je uz suradnju izdavačkih kuća:Naša djeca, Turistička naklada i Znanje.
Od 17 sati, svakih 30 minuta objavit ćemo jednu priču na Facebook stranici Bibliobusa.

  • Virtualna izložba „Kalinka” - 18 sati

Knjižnica „Nikola Zrinski” Čakovec u suradnji s Udrugom “Kalinka” predstavlja virtualnu izložbu „Kalinka”. Izložba obrađuje temu očuvanja nacionalnog identiteta, popularizaciju ruskog jezika i kulture te predstavljanje običaja i tradicije multinacionalne Rusije.

Ova izložba je ujedno i najava za vrijednu donaciju Veleposlanstva Ruske Federacije u Hrvatskoj koja će obogatiti fond Knjižnice s novih 400 svezaka na ruskom jeziku. Knjižnica će time dobiti novu zbirku knjiga koje će biti dio posudbenog fonda Općeg odjela.