Kultura i prosvjeta 27.05.2020. 09:21. Zadnja izmjena: 27.05.2020. 09:24.

Humanitarna organizacija

Virtualni tjedan za Marijine obroke: Razne aktivnosti i humanitarna utrka za kraj

Marijini obroci Hrvatska, humanitarna organizacija koja u najsiromašnijim zajednicama svijeta osiguravaju obroke na mjestu obrazovanja, pozivaju vas da se uključite u Virtualni tjedan za Marijine obroke.

Do 31. svibnja svaki dan na društvenim mrežama prikazivat će se razne aktivnosti u koje se mogu uključiti podupiratelji iz cijele Hrvatske. Tjedan će završiti humanitarnom utrkom u nedjelju, 31.svibnja, koju će moći trčati svi koji žele i mogu.

Pronađite 5 kilometara u vašoj blizini, prijavite se na utrku putem linka i donirajte kotizaciju od 55 kuna koja će nahraniti jedno dijete 5 mjeseci svakodnevnim školskim obrokom. Svaki trkač koji se odluči prijaviti na utrku na svoj će e-mail primiti personalizirani startni broj dva dana prije utrke. Trkači mogu isprintati startni broj i slikati se ili snimiti tijekom utrke kako bi sa svima podijelili atmosferu trčanja u svom gradu. Utrka će trajati kroz cijelu nedjelju, a najbolji trkači moći će podijeliti svoj rezultat iz raznih sportskih aplikacija na Facebooku Marijinih obroka i biti nagrađeni.

U ponedjeljak, 25. svibnja, rukometaši rukometnog kluba Zagreb s nama su podijelili sportske savjete kako se najbolje pripremiti za sportsko natjecanje. A u utorak, 26.svibnja poznati hrvatski glumac Robert Kurbaša čitao je ulomke iz knjige osnivača Marijinih obroka, Magnusa MacFarlane-Barrowa, ‘Baraka koje ja nahranila milijun djece’. U srijedu. 27. svibnja, novinarka, televizijska i radijska voditeljica, Karmela Vukov-Colić, uči nas pripremati slatke pohane cvjetove bazge. Četvrtak, 28. svibnja, dan je za razgovor s volonterima Marijinih obroka iz cijele Hrvatske i za ugodan i opušten razgovor s Magnusom MacFarlane-Barrowom i njegovom suprugom Julie MacFarlane-Barrow. U petak, 29. svibnja, pjevamo i sviramo uz Tamburaški kvartet Glazbene škole Valpovo pod vodstvom profesora Hrvoja Nemeca, Antonellu Malis, Marka Kutlića i Antonelu Đinđić. Dan za djecu i crtanje je u subotu 30. svibnja, a virtualni tjedan završava u nedjelju 31. svibnja s humanitarnom utrkom.

Prosječan trošak prehrane jednog djeteta Marijinim obrocima kroz cijelu školsku godinu iznosi 132 kune.

Za više informacija posjetite www.marysmeals.hr .