Kultura i prosvjeta 09.06.2018. 12:28. Zadnja izmjena: 10.06.2018. 11:17.

U čakovečkom parku

Volonteri obilježili Svjetski dan nepušenja

Peta ovogodišnja aktivnost "Volontera u parku" održana je u čakovečkom Perivoju Zrinski povodom obilježavanja Svjetskog dana nepušenja. Volonteri u parku dio su projekta Živjeti zdravo Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo, a u najsjevernijoj županiji ga provodi Zavod za javno zdravstvo Međimurske županije i Zajednica sportskih udruga Čakovca u suradnji s ustanovama, institucijama i udrugama s čakovečkog područja koje se žele uključiti u realizaciju projekta. 

Aktivnosti se organiziraju povodom obilježavanja značajnijih datuma, a posljednje u nizu bio je Svjetski dan nepušenja. 150 učenika, predstavnici svih 4. i 5. razreda iz međimurskih škola, tijekom sat vremena mogli su nakon zagrijavanja iskušati gimnastiku i boks te probati različite dječje sportske igre. Sve to prezentirali su im volonteri iz Gimnastičkog kluba Marijan Zadravec Macan, Boksačkog kluba Čakovec i studentice Međimurskog veleučilišta. Zajedno su osmislili osam različitih postaja koje su učenici prolazili u kružnom sustavu, zaustavivši se na svakom 10 minuta. Školarci su u parku tako skakali na trampolinu, preskakali vijaču, igrali graničare, povlačili uže, natjecali se u ekipnim igrama te naučili osnove boksa.

Trenerica u GK Marijan Zadravec Macan Tanja Mesarić pohvalila je učenike rekavši kako posjeduju odličnu motoriku te se nada kako će se nastaviti baviti sportom te i u budućnosti biti aktivni.