Kultura i prosvjeta 25.05.2020. 12:44. Zadnja izmjena: 25.05.2020. 12:47.

Udruga Biovrt

Volonteri uredili vrt u PŠ Novo Selo Rok i napravili novi u OŠ dr. Vinka Žganca Vratišinec

Prošli tjedan, u sklopu projekta „Mali vrt za velike promjene“, udruga Biovrt je zajedno s partnerskim školama na projektu – Područnom školom Novo Selo Rok i Osnovnom školom Dr. Vinka Žganca Vratišinec organizirala 2 volonterske radne akcije. U PŠ N.S.Rok uredili smo postojeći školski vrt, a dobru praksu smo ove godine prenijeli i u OŠ Vratišinec, gdje smo napravili novi školski vrt, javljaju iz Udruge.

VOLONTERSKA AKCIJA PŠ NOVO SELO ROK 20.05.2020.

- U srijedu smo se okupili na volonterskoj akciji u PŠ N.S. Rok . Vrijedne ruke školskog osoblja, mama i tata i volontera udruge Biovrt uredile su školski vrt u kojem radi situacije s koronavirusom nismo bili preko 2 mjeseca. Sve smo oplijevili, posadili cvijeće oko vrta te u vrtu posadili paprike, rajčice te zasijali mnoštvo povrća. Pobrali smo i sjeme matovilca. U školsko dvorište dopunili smo novi edukativni sadržaj: pojilice i kućice za ptice, koš za smeće, još sadnica u živu ogradu za korisne kukce i ptice. Pobojali smo i postojeći hotel za kukce zaštitnim premazom, navode.

VOLONTERSKA AKCIJA KREIRANJA ŠKOLSKOG VRTA U OŠ VRATIŠINEC

23.05.2020. U subotu prijepodne u školskom dvorištu okupili su se volonteri - roditelji učenika i dio školskog osoblja OŠ dr. Vinka Žganca Vratišinec te volonteri udruge Biovrt. Svi zajedno napravili su školski vrt kao novi trajni edukativni alat škole, za ove i buduće generacije učenika. Vrijedne ruke volontera poravnale su zemlju za novi vrt, obojale drvene elemente, sastavile i postavile ogradu, napravile gredice oko i unutar vrta te posadile cvijeće oko novog školskog vrta. Dio sadnica nabavili smo u sklopu projekta, a dio sadnica školi je donirala udruga Biovrt. Na kraju su učenici biovrtlarske grupe OŠ Vratišinec zajedno s voditeljicom projekta i edukatoricom Silvijom Kolar-Fodor posadile i posijale vrt.

Izvor: Silvija Kolar-Fodor