Kultura i prosvjeta 13.04.2016. 10:32. Zadnja izmjena: 13.04.2016. 10:36.

Dva jubileja nadahnuća i kreativnosti

Zajednička izložba učenika i profesora Graditeljske škole Čakovec

Graditeljska škola Čakovec koja obrazuje čak 600 učenika u sektorima graditeljstva i geodezije, likovne umjetnosti i dizajna te grafičke tehnologije i audiovizualnog oblikovanja, ove godine slavi dva jubileja – 55. godišnjicu postojanja škole i 20. obljetnicu rada Odjela za likovnu umjetnost i dizajn. Tim povodom organizirano je niz aktivnosti od kojih je prva na redu zajednička izložba radova nastavnika i maturanata Škole u čakovečkom Centru za kulturu.

Posebnost ove izložbe leži u tome što će ove godine po prvi put ravnopravno uz dugogodišnje nastavnike svoje radove izložiti i ovogodišnji maturanti te nastavnici Škole koji nemaju formalno likovno obrazovanje. Na slavljeničkoj izložbi čije je otvorenje 14. travnja u 19 sati, a koja će biti otvorena za razgledavanje do 8. svibnja, maturanti će izložiti svoje najbolje radove nastale tokom školovanja te završne radove kojima će se oprostiti od Graditeljske škole Čakovec, a koji su svi redom svojevrsne inovacije na području dizajna keramike, unutrašnje arhitekture, graditeljstva te medijskog i web oblikovanja. Na izložbi će svoje radove izložiti i profesori Darija Dujam-Juras, Krešimir Hlebec, Petar Križnar, Bojan Miljančić, Tamara Mustač, Vesna Osojnički, Dario Štokić, Suzana Šestan, Andrija Večenaj, Tatjana Lukman, Milan Čatlaić, Vanja Vrbanec i Ivan Čondor.

U sklopu obilježavanja dviju godišnjica Graditeljska škola Čakovec 15. i 16. travnja, točnije u petak popodne i subotu ujutro, održat će Dane otvorenih vrata gdje će zainteresirani posjetitelji moći posjetiti školu i dobiti odgovore na sva postavljena pitanja.

22. travnja održat će se Najglas GŠČ-a te zanimljiva i atraktivna manifestacija Medijska noć u školi. U petak, 29. travnja u predvorju sportske dvorane Graditeljske škole svečano će se obilježiti 55. godišnjica postojanja i 20. obljetnica rada Likovnog odjela otvorenjem dviju izložbi.

Prva izložba jest Retrospektiva GŠČ koja predstavlja presjek najboljeg od škole, dok je druga 120 godina Nacionalne umjetničke akademije iz Sofije i 111 godina Odjela za keramiku, koju će predstaviti gosti iz Bugarske.