Kultura i prosvjeta 07.06.2017. 12:12. Zadnja izmjena: 07.06.2017. 12:21.

9. humanitarna akcija

Zajedno protiv raka pjesmom, plesom i modnom revijom 2017. u petak, 9. lipnja

Županijska liga protiv raka Čakovec pod pokroviteljstvom službe zaštite autorskih muzičkih prava (ZAMP-a) i Hrvatskog društva skladatelja (HDM-a), te u suradnji s brojnim sponzorima, pjevačima, plesnim skupinama i drugim umjetnicima i ove godine organizira modnu reviju te bogat zabavni program koji je na programu u petak, 9. lipnja u Centru za kulturu s početkom u 19 sati.

Predstavit će se modne kolekcije tvrtki Srnec Style iz Čakovca, Studio Mode d.o.o  iz Čakovca, XD Xenia Design te krojački studio Anna iz Murskog Središća. Revije će nositi žene klubova Županijske lige protiv raka Čakovec, magistre farmacije naše županije (Ivana Bogdan, Ines Kanski, Snježana Milardović i Kristina Novak), kao i farmaceutske tehničarke županijske bolnice Čakovec Jennifer Belić Juras i Karolina Bogdan.

Ove godine će se sa dizajnom nakita predstaviti Mary M, Marija Marciuš. Dio modne kolekcije predstavljen na humanitarnoj akciji moći će se kupiti tijekom akcije i nakon nje, a financijska sredstva prikupljena prodajom tih proizvoda kao i od prodaje ulaznica, namijenit će se za rehabilitaciju oboljelih od raka na gradskim bazenima Čakovec.

U zabavnom programu sudjelovati će: Klub laringektomiranih- voditeljica Marija Prekupec, dipl.med.sestra, KUD Belica, zbor Turenčice iz Podturna, KUD Žiškovec, Sinovi Međimurja, Škola zdravog života Pribislavec (voditeljica Jasna Rakić), Etno duo Goga i Željko (Gordana Lach i Željko Grahovec), ženska vokalna skupina Stridonne, plesna skupina Teuta, Dječji vrtić Cipelica te Alois Stipetich Godenzi. Program će voditi novinari Tomica Jakopec i Aleksandra Ličanin.

Za frizure će se pobrinuti frizerski saloni: Agi Art iz Čakovca, Melita iz Strahoninca, Višnja  iz Pribislavca, Tea iz Pribislavca, Marija iz Čakovca,  AleDa Čakovec, Studio kose Boris,  Artico d.o.o., salon ljepote Seflie, salon ljepote Perla, salon ljepote INN, frizerski salon Katarina, a za šminku kozmetički salon Biocentar, Oriflame i Elite make up (Petra Tomšić). Za dekoraciju pozornice zaslužne su članice lige Milica Vugrinec, Božena Kapitarić, Marija Horvat i Božena Dubroja, dok je cvijeće donacija trvrtke Vijenac d.o.o.

Ulaznice po cijeni od 30 kn se mogu kupiti na dan koncerta u Centru za kulturu!

Izvor: Županijske lige protiv raka Čakovec