Kultura i prosvjeta 29.06.2020. 08:27. Zadnja izmjena: 29.06.2020. 08:27.

Pomoć studentima i učenicima

ZAKLADA ZA OBRAZOVANJE DR. VINKO ŽGANEC: Do sada dodijelila ukupno 435 tisuća kuna

Rad Međimurske zaklade za obrazovanje dr. Vinko Žganec i dodjela potpore učenicima i studentima Međimurske županije u 2020. godini bila je tema konferencije održane nakon još jednog provedenog natječaja Zaklade. O Zakladi su govorili njezin upravitelj Matija Posavec i predsjednica Upravnog odbora Zaklade Sandra Herman.

Zaklada je osnovana 2012. godine i do danas je dodijelila ukupno 435 tisuća kuna pomoći za 531 srednjoškolca, redovnog studenta ili postdiplomanta s područja Međimurske županije. - Ove godine na natječaj su pristigle 53 prijave od čega je njih 40 zadovoljilo uvjete. Čestitam studentima jer svi oni pohađaju teške i zahtjevne studije te su svi položili sve ispite i imaju izvrstan prosjek ocjena. Svatko od njih dobio je novčanu potporu u iznosu od 1000 kuna. Na natječaj je pristigla i jedna zamolba postiplomanta Medicinskog fakulteta. Njemu smo dodijelili financijsku potporu od 5000 kuna, kazala je Sandra Herman zahvalivši svima koji financijskim sredstvima pomažu rad Zaklade.

Na dodjeli potpore u ime dobitnika zahvalili su Goran Toplek, student Poslijediplomskog doktorskog studija Medicinskog fakulteta Osijek, Kristiana Lesničar studentica Ekonomskog fakulteta u Rijeci i Marija Rešetar studentica na Fakultetu strojarstva i brodogradnje u Zagrebu.