Kultura i prosvjeta 30.05.2016. 03:06. Zadnja izmjena: 31.05.2016. 10:31.

Pazin / Vodice 2016.

Završio 56. Festival hrvatskih kazališnih amatera, glavne tri nagrade stigle u Čakovec!

56. Festival kazališnih amatera Hrvatske završio je u nedjelju, 29. svibnja svečanim proglašenjem ovogodišnjih pobjednika.

Foto: Anita Nadj

Međimurska je županija na festivalu imala dva predstavnika: Dramski studio "DADA" Kazališne družine "Pinklec" i Centar za mlade Čakovec u Pazinu su odigrali predstavu "ZOO!", a Kazališna družina "Štolcer" u Vodicama je igrala predstavu "Ne izlazi bez čarapa" prema tekstu Kristine Štebih, a u režiji Dejana Buvača.

Međimurski predstavnici "ubrali" su 3 glavne nagrade (najbolja predstava, režija, tekst) te nekoliko nominacija.

Najboljom predstavom festivala u cjelini proglašena je predstava "ZOO!" Dramskog studija "DADA" KD-e "Pinklec" i Centra za mlade Čakovec koju je režirao voditelj Davor Dokleja. KD "Štolcer" nominirana je u istoj kategoriji.

Ženske snage KD "Štolcer" u plesnom elementu

U kategoriji za najbolju režiju nominirani su Dejan Buvač i Davor Dokleja, a nagradu je dobio Dejan Buvač za režiju predstave "Ne izlazi bez čarapa".

Kristina Štebih dobila je nagradu za najbolji amaterski dramski tekst te je ujedno nominirana za najbolju glavnu žensku ulogu festivala.

Član KD "Štolcer" Ivan-Goran Herman nominiran je za najbolju sporednu mušku ulogu.

Međimurje već niz godina prednjači po broju predstava po glavi stanovnika odigranih na županijskom festivalu te su ovogodišnji rezultati još jedan vjeran odraz te činjenice.

Dio atmosfere s pobjedničke predstave "ZOO!" Dramskog studija "DADA" i Centra za mlade Čakovec