Kultura i prosvjeta 22.11.2018. 11:11. Zadnja izmjena: 22.11.2018. 11:16.

Čakovec

Zbirka pjesama Moja radost neprolazna Danijela Kralja predstavljena u Gimnaziji Josipa Slavenskog

U okviru manifestacije Mjesec hrvatske knjige u knjižnici Gimnazije Josipa Slavenskog Čakovec održana je promocija najnovijeg uratka Danijela Kralja. Zbirka pjesama Moja radost neprolazna četvrta je u nizu mladog lopatinečkog pjesnika koji je, premda slijep od rođenja, diplomirao hrvatski jezik i književnost na Filozofskom fakultetu u Zagrebu. Njegovu zbirku pjesama predstavio je profesor Ivan Pranjić, predsjednik Ogranka Matice hrvatske u Čakovcu, a nekoliko riječi o samom autoru rekla je profesorica Hrvatskog jezika Mirjana Vidović, ujedno jedna od osoba zaslužnih za njegova postignuća.

- Od prvog susreta s Danijelom primijetila sam njegovu sposobnost i interes za jezik i književnost. Njegova nova zbirka pjesama pršti optimizmom i pozitivnim osjećajima jer je odabrao da u njegovu mraku svijetli svjetlost i zasigurno živi promjenu kakvu sam želi vidjeti u svijetu, istaknula je profesorica Vidović. Učenicima škole koju je i sam pohađao, kao i prisutnim gostima, Danijel je uputio dirljivu poruku.

- Četvrtom knjigom želim prenijeti poruku optimizma, posebice učenicima jer se uistinu nikada ne treba predati. Život je toliko vrijedan i često nismo ni svjesni svih divnih stvari kojima smo okruženi, zaključio je pjesnik.