Kultura i prosvjeta 21.01.2010. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 10:36.

ZIMSKI KAMP INFORMATIKE U I. OŠ ČAKOVEC

Kids@MIC zvao se zimski kamp informatike održan za školskih praznika u I. osnovnoj školi Čakovec. Bio je to peti kamp uzastopno, ali prvi u Čakovcu s obzirom da su prethodni održavani u Varaždinu u organizaciji Microsoft Innovation Centera (MIC). Voditelji radionica Marko Drenovački, Tomica Kaniški iz MIC-a i Ivana Ružić, nastavnica informatike u toj školi, radili su s 25 učenika koji polaze 5. razred.
Tematska okosnica radionica bila je sigurnost djece na internetu, s ciljem osiguravanja pravovremenog upoznavanja s potencijalnim opasnostima i pružanja pomoći u sigurnijem snalaženju i kretanju virtualnim svijetom. Djeca su se upoznala s osnovama korištenja interneta, aplikacija za razmjenu instant poruka i elektronske pošte, a održane su i radionice digitalne fotografije i videa. Učenici su snimili i dva kratka filma uredivši ih samostalno u alatu Live Movie Maker.
Snimali su i digitalne fotografije, samostalno kreirali synth (3D prikaz) predvorja škole u alatu Photosynth, fotopriču u Photo Storyju... Najviše uzbuđenja donijela je X Box igraonica, pa je održan i turnir u igranju računalnih igara na kojem je pobijedio Deni Bedić. Sve je zaključeno podjelom diploma koje je učenicima uručila ravnateljica Nevenka Šopar, prof. S obzirom da je interes učenika za informatički kamp bio izrazito velik, već je dogovoren novi susret u vrijeme proljetnih praznika.
A. Ličanin

Izvor: 2856