Najavljujemo 19.02.2016. 12:08. Zadnja izmjena: 24.02.2016. 13:29.

Od 29. veljače do 3. ožujka

4. međunarodna revija filmova za djecu i mlade

Centar za kulturu Čakovec od 2013. godine organizira Međunarodnu reviju filmova za djecu i mlade. U okviru Revije u protekle tri godine 3 000 učenika Grada i Županije odgledalo je izbor od dvadesetak naslova recentne europske filmske produkcije za djecu i mlade. Samo ove godine 2 800 učenika osnovnih i srednjih škola te vrtića posjetit će od ponedjeljka 29. veljače do četvrtka 3. ožujka 4. Međunarodnu reviju filmova za djecu i mlade. Škole su pozvane na noviji europski i hrvatski film za predškolsku, osnovnoškolsku i srednjoškolsku dob te kraća uvodna predavanja u atmosferi druženja uz film. Novost 4. Međunarodne revije su filmske radionice, analize i interpretacije filmova koje će se održati na Maloj sceni Vinko Lisjak Centra za kulturu nakon projekcija. Na ovogodišnjoj reviji prikazat će se sedam filmova i održati će se četiri radionice.

Filmske radionice vodit će filmski kritičari, redatelji, profesori i voditelji filmskih radionica: Marko Pekić, Eva Kraljević, Ana Đordić, Nataša Kralj, Ljiljana Ille i Tihana Preksavec. Uvodničari u filmove su: Jasminka Bijelić Ljubić, Ljiljana Ille, Marko Pekić, Sandra Malenica, Helga Lajtman i Marina Oskoruš. Nakon filma Operacija Arktik, prof.dr.sc. Đuro Huber sa Zavoda za biologiju Veterinarskog fakulteta u Zagrebu, održat će predavanje o polarnim medvjedima. Zanimljiva novost je i likovna izložba na temu filma Operacija Arktik. Crteže će raditi učenici trećih razreda Osnovne škole Nedelišće, izložba će biti žirirana i tri najbolja rada biti će nagrađena.

Na 4. Međunarodnoj reviji dječji žiri od pet članova iz čakovečkih osnovnih škola uz obrazloženje dodijeliti će nagradu najboljem filmu, glumcu i glumici. Revija će biti praćena kamerom Nataše Kralj i Radovana Petkovića voditelja Foto kino kluba koji djeluje u sklopu Osnovne škole Ivanovec. Na otvorenju 29. veljače u 10.00 sati djeci će se obratiti predstavnici Veleposlanstava čiji filmovi su zastupljeni na reviji a neki od njih osigurali su i darove za djecu. Predstavnici Finske održati će predavanje o svojoj zemlji u II. Osnovnoj školi Čakovec. Maskota će cijelo vrijeme manifestacije biti prisutna na svim događanjima i družiti se s djecom. Djeca će birati, odnosno predlagati njezino ime kad je upoznaju. Stoga i Vas molimo da joj poklonite pažnju i predstavite je u medijima kako bi što veći broj djece sudjelovao u izboru njezina imena.

Program

 

ponedjeljak 29.2.2016. u 10 sati

RICO, OSKAR I MRAČNE SJENE, (Njemačka)

ponedjeljak 29.2.2016. u 12 sati

NEVIDLJIVI DJEČAK , (Italija )

utorak 1.3.2016. u 10 sati

OPERACIJA ARKTIK, (Norveška)

utorak 1.3.2016. u 12 sati

MAMA, VOLIM TE, (Latvija)

srijeda 2.3.2016. u 8 sati

MOJA SESTRA MRŠAVICA, (Švedska)

srijeda 2.3.2016. u 10 sati

MUMINI NA AZURNOJ OBALI, (Finska)

četvrtak 3.3.2016. u 10 sati

LIJEPO MI JE S TOBOM, ZNAŠ, (Hrvatska)

PIKNIK, (Hrvatska)