Najavljujemo 08.08.2019. 12:02. Zadnja izmjena: 08.08.2019. 12:19.

Dani turizma

50. Povorka starih običaja i zanata održat će se u Svetom Martinu

Prošlog su vikenda Sveti Martin zaokupili oldtimeri, ribiči i rokeri, a sada se Danima turizma u Svetom Martinu na Muri bliži najvažniji događaj, a to je Povorka starih običaja i zanata koja će u nedjelju, 11. kolovoza proći općinskim ulicama.


Susret umirovljenika i Dani vina i jabuke

Nadolazeći vikend počinje 9. 8. s Međunarodnim susretom umirovljenika, od 15 sati u podružnici umirovljenika Sveti Martin kod NK Poleta. Svi će se prisutni moći besplatno provozati i turističkim vlakićem. U subotu 10. 8. tradicionalno Udruga voćara, vinograda i povrtlara organizira Dane vina i jabuke, pa dođite na imanje Kristijana Cvetkovića (Repeki) gdje se održava okupljanje od 15 do 16 sati. Subota navečer rezervirana je za Tradicionalnu ljetnu Poletovu noć na igralištu NK Polet gdje se dobro možete zabaviti uz Danijelu Martinović, s početkom u 20 sati.

Središnji događaj koji slavi 50. rođendan

Nedjelja, 11. 8. rezervirana je za središnji događaj Dana turizma, koji ove godine slavi 50. rođendan. Taj važan dan započet će svetom misom u 10 sati u Župnom dvoru, a Povorka starih običaja i zanata započet će u 14:30 sati. Kroz nju će vas voditi Svetomartinski Vajnček.

Nakon Povorke na kojoj imate prilike vidjeti stare zanate i običaje ponovno oživljene, zabaviti se možete na kulturno-zabavnom programu na igralištu NK Polet gdje vas od 17 sati čeka Casino bend, a bit će i besplatne vožnje turističkim vlakićem. Cjelodnevna zabava završava koncertom Mladena Grdovića koji nastupa od 20:30 sati.

Za sve one koji ususret Velikoj Gospi žele na Duhovne pripreme, one će se održati 12. 8. u 19 sati kada počinje sveta misa, 13. 8. sa svetom misom u 19 sati i 14. 8. u 20 sati kada će biti sveta misa i procesija s kipom Majke Božje.

Dođite u Sveti Martin na Muri na Dane turizma i dobro se zabavite!

Izvor: Scribo PR