Najavljujemo 08.09.2017. 10:39. Zadnja izmjena: 08.09.2017. 10:41.

Policijska uprava

Akcija „Alkohol“ i „Nadzor korištenja sigurnosnog pojasa“

Najava akcije „Alkohol“

U noći s 9. na 10. srpnja (subota na nedjelju) od 23 do 5 sati policijski službenici Postaje prometne policije Čakovec, provest će aktivnosti iz operativne akcije „Alkohol“.

Osnovni cilj akcije je suzbijanje prekršaja upravljanja vozilima pod utjecajem alkohola i/ili droga. Ujedno, policijski službenici tijekom akcije nadzirat će prekršaje prekoračenja dopuštene brzine kretanja u naseljenom mjestu i izvan naseljenog mjesta, kao i ostalih prekršaja koji su u uzročno posljedičnoj vezi s nastankom prometnih nesreća, posebice onih s najtežim posljedicama. Posebna pozornost posvetit će se sudionicima u cestovnom prometu mlađe životne dobi, a koji su i najčešći počinitelji spomenutih prometnih prekršaja.

Najava akcije „Nadzor korištenja sigurnosnog pojasa“

U razdoblju od 11. do 17. rujna policijski službenici svih policijskih postaja na području Policijske uprave međimurske, tijekom obavljanja redovnih zadaća provodit će pojačani nadzor korištenja sigurnosnog pojasa.

Ova akcija usklađena je s akcijama Europske unije za ovu godinu te se provodi na području svih policijskih uprava u Republici Hrvatskoj.

U srijedu, 13. rujna od 9 do 16 sati  provest će se ciljana akcija u suradnji s Policijskom upravom varaždinskom.

Akcija je prvenstveno usmjerena na suzbijanje prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa, kao i suzbijanje grubog kršenja prometne discipline (bezobzirno ponašanje sudionika u prometu).