Najavljujemo 29.09.2016. 11:16. Zadnja izmjena: 29.09.2016. 11:27.

Raspored filmova

Besplatne projekcije francuskih filmova u preloškom Domu kulture od 1. listopada

Dom kulture Grada Preloga započinje mjesec listopad besplatnim projekcijama francuskih filmova, koje donosi Festival Rendez - vous, Hrvatski audiovizualni centar i Kino mreža.

Prvog i drugog listopada možete uživati u odabranim francuskim filmovima, a u nastavku predstavljamo odabrane koje ćete moći pogledati u Domu kulture Grada Preloga.

Otvorenje započinje u subotu, 1. listopada, s početkom u 17 sati filmom Ludi Pierrot, koji je 1965. godine bio nominiran za Zlatnog lava u Veneciji, a glavni glumac J. - P. Belmondo nominiran za BAFTA-u u kategoriji najbolji strani glumac. Pierrot (J. - P. Belmondo) bježi od dosadna života i krene na put iz Pariza prema Mediteranu. U bijegu mu se pridružuje Marianne (A. Karina), privlačna mlada žena koju proganjaju gangsteri.

Photo by: prelog.hr

Isti dan u terminu od 19 sati prikazat će se film Hippocrate, namijenjen uzrastima od dvanaest godina i starijima. Radnja filma se odvija oko Benjamina koji sanja da će postati slavni liječnik, no uskoro shvaća da je primoran na surov način se suočiti sa svojim ogorčenjima i strahovima.

U nedjelju, 2. listopada u 10 sati pripremljena je poslastica za najmlađe: Gus - Petit oiseau, grand voyage, animirani film o ptici koja vas vodi na herojsko putovanje.

Isti dan u 17 sati prikazat će se film Les souvenirs (Sjećanja), komedija o Romenu koji je u potrazi za svojom bakom koja je pobjegla iz staračkog doma. U 19 sati slijedi film Jour de fete (Praznik), prvo dugometražno djelo redatelja Jacquesa Tatia.

Izvor: Dom kulture Grada Preloga