Najavljujemo 25.10.2016. 09:30. Zadnja izmjena: 25.10.2016. 09:34.

ACT & udruga Fotografija

Besplatne radionice angažirane fotografije i video mappinga u Čakovcu od 28. listopada

ACT Grupa i Platforma za Društveni centar Čakovec u suradnji sa udrugom Fotografija organiziraju besplatne radionice angažirane fotografije i video mappinga. Prvi dio radionica (1. i 2. ciklus) vodit će Milivoj Kuhar iz udruge Fotografija.

Na trećoj, zaključnoj radionici, poznati društveno angažirani fotograf Darije Petković održat će predavanje o fotoreporterstvu i angažiranoj fotografiji kao umjetnosti koja kritički progovara na određene situacije u društvu. Darijevo zaključno predavanje biti će ujedno i uvod u njegovu izložbu slika Okupacija u 26 slika / Zagrebačke tvornice koja će se održati 31. listopada u Galeriji Scheier od 19 sati.

Radionice su besplatne, a održat će se u petak, 28. listopada u 17:30 sati, subotu, 29. listopada u 17 sati u Multimedijskoj dvorani ACT Grupe, na adresi Dr. Ivana Novaka 38 u Čakovcu (zgrada Starog Hrasta, gornji kat) te u ponedjeljak 31. listopada u 17 sati u Galeriji Scheier u Čakovcu.

Radionice su dio projekta ACT INK koji provodi Ministarstvo kulture.

Svi sudionici ovladat će osnovnim teoretskim znanjem o digitalnoj fotografiji (razumijevanje kontrola fotoaparata, svjetlo, okvir, kompozicija, perspektiva, boja), svladati proces fotografiranja u različitim uvjetima i s različitim ciljem (rukovanje fotoaparatom, fotografiranje u interijeru, eksterijeru, makrofotografija, portreti).

Što se tiče video mappinga, riječ je o vizualnoj promjeni doživljaja zapuštenih objekata u međimurskim gradovima. Na radionicama će se osmisliti i producirati materijali koje ćemo zatim preko performansa prikazati u Čakovcu, Murskome Središću i Prelogu, a isti materijal bit će stavljen na web podstranicu Društvenog centra.

Prijave za radionice možete poslati na [email protected]