Najavljujemo 17.07.2019. 14:09. Zadnja izmjena: 17.07.2019. 14:14.

Najava

Bicikli, proštenje i poezija u Svetom Martinu

Nakon što je proteklog vikenda održan sportski program nogometnog i biciklističkog sadržaja na samom početku manifestacije Dana turizma, vikendi koji nam slijede su malo drugačijeg sadržaja, uz tradicionalni Panonski maraton. Pogledajte što vas čeka u Svetom Martinu na Muri na Danima turizma.

Panonski maraton i proštenje

Kao što se prošli vikend okupio velik broj ljudi koji su vozili bicikl od Varaždina preko Čakovca do LifeClass Termi Sveti Martin na događaju Udri po pedali, tako će i 21. 7. međimurskim bregima projuriti biciklisti. Ovogodišnji 16. Panonski maraton triju država počinje 21. 7. u 9 sati u Lendavi, a sudionici će prolaziti idiličnim prekmurskim i mađarskim selima, voziti kroz Panonsku nizinu, prelaziti rijeku Muru itd. Za one koji preferiraju nešto tradicionalnije provesti nedjelju, tu je Proštenje svete Margarete u Kapelščaku koje počinje u 11 sati.

Dođite na poeziju uz Muru

Vikend poslije Panonskog maratona i proštenja, slijedi čitanje poezije uz Muru. U subotu, 27. 7. s početkom u 20 sati pozvani ste da se pridružite Murakonu. Čitanje poezije odvijat će se uz Muru, na Labirintu ljubavi kod Mlinarske hiže u Žabniku, a rijeka Mura zasigurno će dočarati ovu rijetku vrstu događanja.

Vikendi koji su pred nama lagano su zagrijavanje za središnju manifestaciju Dana turizma koja nam slijedi 11. 8. Više informacija pratite na Facebook stranici Visit Sveti Martin.

Izvor: Scribo PR