Najavljujemo 08.04.2017. 13:43. Zadnja izmjena: 08.04.2017. 13:43.

16 punktova

BIMEP 2017. u nedjelju, 23. travnja! Bicikli spremni?

Ovogodišnji „BIMEP 2017. – Biciklima međimurskim putevima“, održat će se u nedjelju 23. travnja u razdoblju od 9 do 18 sati. Putevima prekrasnog Međimurja ukupno će voditi 16 punktova posebno zamišljenih za sve ljubitelje biciklizma. Uz organizaciju Međimurske županije i Međimurskog saveza sportske rekreacije „Sport za sve“, ujedno su u samu provedbu ove manifestacije uključeni i Turistička zajednica Međimurske županije, gradovi i općine na području Međimurske županije gdje će biti postavljeni ulazno/izlazni punktovi, Policijska uprava međimurska, Zavod za hitnu medicinu Međimurske županije, Gradsko društvo Crvenog križa Čakovec i svi oni volonteri i rekreativci koji svake godine ovu manifestaciju učine nezaboravnom.

Start je moguć sa svakog ulazno/izlaznog punkta u Međimurju u periodu od 9 do 18 sati do kada su otvoreni punktovi, a svojim će sudjelovanjem svaki sudionik ujedno dati svoj obol obilježavanju Dana Međimurske županije i Spomendana na Zrinske i Frankopane. Organizatori su uvjereni kako će nakon prošlogodišnjeg rekorda od preko 3000 biciklista, ove godine postići novu najveću brojku, te time dokazati kako se u Međimurcima i njihovim gostima zaista budi svijest o važnosti kretanja i rekreacije. Svakoga tko se taj dan odluči sjesti na dva kotača, čeka 150 kilometara ljepota Međimurja u jednom danu, a osmišljene su posebne trase za svakog pojedinog sudionika BIMEP-a, kako svaki biciklist može odabrati stazu i određenu kilometražu koju može proći u tih 9 sati mogućnosti službene vožnje. Bitno je napomenuti da se svaka osoba koja će se uključiti u ovogodišnju „turu s biciklima po Međimurju“, treba pridržavati osnovnih načela, koja su propisana kako bi se izbjegle eventualne krizne situacije zbog nepažnje.

Startnina ove godine iznosi simboličnih 5 kuna, a svaka osoba koja će biti sudionik ovogodišnje manifestacije dobit će i prigodnu diplomu. Ujedno, već po tradiciji, na svakom će se punktu osigurati mogućnost osvježenja vodom za vozača, ali ujedno pritom i pregled te popravak njegovog bicikla. Organizator će osigurati dežurstvo prve pomoći i osiguranje prometne policije, radi kontrole prometa i pratnje većih najavljenih organiziranih grupa, ali na prvom mjestu sigurnosti svakog sudionika u prometu.

Prijaviti se možete putem prijavnica, a za one najmlađe i osobe koje nisu punoljetne, bitan je su(potpis) roditelja. Detaljan plan i program tura može se vidjeti na ovogodišnjem plakatu BIMEP 2017