Najavljujemo 26.01.2019. 09:07. Zadnja izmjena: 26.01.2019. 09:14.

Upoznajte čokoladu

Čokoladna radionica u Međimurskoj hiži u subotu, 9. veljače

Iako je čokolada sveprisutna namirnica u današnjem potrošačkom društvu, njezinu kompleksnost i raznolikost te složenost kakaovca kao sirovine i proizvodne procese koji utječu na njezinu kvalitetu, tek  se nedavno počelo razumijevati i približavati masovnom tržištu. 

U Međimurskoj hiži u Čakovcu u subotu, 9. veljače održat će se radionica Upoznajte čokoladu. Cilj ove degustacijske radionice je približiti ljudima čokoladu kao jednu od najkompleksnijih prehrambenih namirnica kako bi prepoznali njezinu kvalitetu ali i bolje razumjeli raznolikost i bogatstvo okusa čokolade.

  • TKO VODI RADIONICU: Stiv Kahlina, čokolatijer i suvlasnik višestruko međunarodno nagrađivanog brenda TAMAN Artisan Chocolate
  • DEGUSTIRAMO: kakao sjemenke, kakao liker, 10 različitih premium čokolada (nisu dostupne u maloprodaji)
  • TRAJANJE: 2 sata ( 9.2.19. subota od 10h – 12h )

SEGMENTI SADRŽAJA:

  • TEMELJNE RAZLIKE IZMEĐU ČOKOLADA:

– podjela prema namjeni i sastavu, razumijevanje varijabilnog sastava…

  • ISPRAVNA DEGUSTACIJA ČOKOLADE:

– odabir čokolade, vrijeme za degustaciju, čišćenje nepca, miris, lom, topivost, čuvanje…

  • KAKO NASTAJE ČOKOLADA I KLJUČNI PROCESI KOJI UTJEČU NA OKUS:

– kratka povijest razvoja, fermentacija i sušenje, procesiranje…

  • RAZLIKA U OKUSU ČOKOLADE:

– sorte kakaovca i njegove specifičnosti, uvjeti uzgoja, specifičnosti lokaliteta…

IZVEDENICE:

– mliječne, bijele, ruby… šećeri, razne vrste mlijeka… utjecaj proizvođača, čokolatijera i master blendera…


Broj polaznika je ograničen, prijavite se do 3. veljače i radionicu plaćate 150 kuna, a od 4. veljače 200 kuna.