Najavljujemo 13.12.2016. 10:41. Zadnja izmjena: 13.12.2016. 10:42.

Klobook i lijepa riječ

Dođite u Gradsku kavanu u Čakovcu do 23. prosinca i izrađujte broševe!

Članice Klobooka broševima - kokama pratile su Psihošpancir u Varaždinu, 37. europsku konferenciju o stresu u Zagrebu, Psihošpancir i 24. godišnju konferenciju hrvatskih psihologa u Opatiji, skrećući pozornost na važnost riječi kojima psiholozi i psihijatri svakodnevno mijenjaju život ljudi. Zajedno s članovima Društva psihologa Varaždin u prosincu vam žele skrenuti pozornost na ulogu lijepih riječi u svakodnevnoj komunikaciji.

Prosinac je poseban mjesec u godini. Mjesec u kojem se obraćamo ljudima koje volimo, činimo za njih lijepe stvari, pokazujemo im koliko su nam važni, koliko ih volimo. Često pritom koristimo riječi, biramo ih pažljivo, slažemo u rečenice, ispisujemo na čestitke, poklone… Iako svi volimo čuti lijepe riječi o nama samima, o onome što radimo ili onome što posjedujemo rijetko ih izgovaramo drugim ljudima. Zaboravljamo da ih umjesto nas nitko drugi neće izgovoriti našim roditeljima, djeci, unucima, braći i sestrama, prijateljima, ljudima s kojima radimo… za lijepe riječi kao da uvijek ima vremena, često smo škrti na njima. Možda je baš prosinac mjesec u kojem sebi i drugima možemo pokazati ljubaznost, u kojem možemo pažljivije birati riječi koje upućujemo drugima. Tijekom godine već smo toliko puta izrekli sve što nam je bilo na vrhu jezika, prvo na pameti, bez razmišljanja, mnogo puta smo procjenjivali, osuđivali, kritizirali, vrijeđali, omalovažavali, ismijavali, ogovarali… Recite, napišite, pročitajte nešto lijepo.

Dođite u čakovečku Gradsku kavanu od 7. do 23. prosinca od 17 sati, napravite broš za sebe ili će ga članice Klobooka izraditi za vas. Nosite ga i mislite, izgovarajte lijepe riječi drugim ljudima, recite im koliko su vam važni, dragi i koliko bi vaš život bio drugačiji da njih nema. Sve izgovorene riječi vratiti će vam se zasigurno, ohrabriti Vas kad posustanete, učiniti ljepšim neki trenutak, razveseliti vas, ispuniti srećom. Nek to bude zalog za neki poseban trenutak u sljedećoj godini.