Najavljujemo 13.10.2016. 08:13. Zadnja izmjena: 13.10.2016. 08:37.

Predavanje u utorak, 18. listopada

Dopunske djelatnosti na poljoprivrednom gospodarstvu i sufinanciranje iz mjera ruralnog razvoja

LAG Međimurski doli i bregi, Udruga Zora i Savjetodavna služba pozivaju vas na predavanje "Dopunske djelatnosti na poljoprivrednom gospodarstvu i sufinanciranje iz mjera ruralnog razvoja" koje će se održati u utorak, 18. listopada s početkom u 17 sati u dvorani MESAP-a (Ul. Josipa Marčeca 27, 40305 Nedelišće).

Predavanje se organizira s ciljem poticanja novih radnih mjesta na poljoprivrednim gospodarstvima, a stručnjakinje iz Savjetodavne službe iz Čakovca će svim zainteresiranima prezentirati dopunske djelatnosti (vrste dopunskih djelatnosti na poljoprivrednom gospodarstvu, opći uvjeti obavljanja dopunske djelatnosti, potrebna dokumentacija za upis u Upisnik dopunskih djelatnosti,…) te mjere ruralnog razvoja kroz koje je moguće financirati takve djelatnosti. Najavit će tako aktualne mjere ruralnog razvoja, uvjete prihvatljivosti projekta i prijave korisnika na natječaj, potrebnu dokumentacija kod prijave projekta, planirane rokove objave natječaja, aimat ćete prilike i pitati konkretno što vas zanima).

Istraživanje “Moje mjesto u zajednici” u sklopu istoimenog projekta koje je udruga Zora nedavno provela na području Međimurske županije pokazalo je kako je prioritetna potreba broj 1.Poticanje zaposlenosti i gospodarstva, gdje su se kao izuzetno važnima pokazale (1) zaštita radničkih prava, (2) poticanje razvoja samozapošljavanja, malog poduzetništva, obiteljskih tvrtki, OPG-ova i zadruga, te (3) edukacija i pomoć kod traženja zaposlenja. Zbog toga je ovo već drugo predavanje koje organiziramo na temu poljoprivrednih gospodarstava, mogućnosti njihovog razvoja i povećanje efikasnosti te zapošljavanja. Međimurska županija je veliki poljoprivredni potencijal, posebice za ekološku poljoprivredu kojoj se okreće sve veći broj ljudi. Razvoj obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava može biti jedno od rješenja i za povećanje zaposlenosti, a na ovom predavanju dobiti ćete sve potrebne informacije iz prve ruke.

Ulaz je slobodan i svi su dobrodošli, a možete doći i s konkretnim pitanjima vezano uz temu. Svi sudionici dobit će svoj primjerak brošure “Moje mjesto u zajednici” koja objedinjuje sva mjesta i kontakte istih na kojima se građani/ke mogu javiti ako imaju problem, prigovor, prijedlog isl vezano uz zdravstvo, gospodarstvo, inspekcije, komunalnu djelatnost, socijalna pitanja i slično na području Međimurske županije, ali i nacionalno. Brošuru možete pročitati i preuzeti OVDJE.

Izvor: Marina Kolar