Najavljujemo 12.12.2018. 12:06. Zadnja izmjena: 12.12.2018. 12:06.

Od 10. do 16. prosinca 2018.

Drugi tjedan biodinamike u LifeClass Termama Sveti Martin

Od ponedjeljka 10., pa sve do nedjelje 16. prosinca, LifeClass Terme Sveti Martin u suradnji s Centrom Rudolf Steiner i lokalnim biodinamičkim OPG-ovima organiziraju drugi po redu Tjedan biodinamike. Radi se o jedinstvenoj manifestaciji koja uključuje brojne sadržaje vezane uz filozofiju dr. Rudolfa Steinera. U tjedan dana posjetitelji će moći okusiti biodinamička jela, osjetiti biodinamiku tijekom ritmičke masaže u Wellness centru i doživjeti biodinamiku u The Temple of Life unutarnjim bazenima.

Otvorenje Biodinamičkog tjedna

Otvorenje Biodinamičkog tjedna započelo je konferencijom u ponedjeljak 10. prosinca u 13 sati, u kongresnoj dvorani Mura gdje je predstavljen projekt biodinamičkog vrta sa začinskim biljem koji će biti dovršen u ožujku 2019. godine. Projekt biodinamičkog vrta, zajednički je projekt LifeClass Termi Sveti Martin, Centra Rudolf Steiner i Agronomskog fakulteta u Zagrebu. Također. predstavljen je i projekt Osnovne škole Sveti Martin na Muri pod nazivom Biodinamička proizvodnja u vrtu i voćnjaku – sjetveni kalendar.

Konferenciji su prisustvovali predstavnici OPG-ova koji prakticiraju biodinamičku poljoprivrednu proizvodnju iz Međimurja te drugih regija, djelatnici Ministarstva poljoprivrede, predstavnici lokalne uprave i samouprave te javnih i obrazovnih ustanova. Ispred ulaza u konferencijsku dvoranu posjetitelje očekuje izložba slika Nade Gorupić, umjetnice koja se koristi tehnikom slikanja vodenim bojama po Steinerovoj metodi.

Filozofija dr. Rudolfa Steinera u LifeClass Termama Sveti Martin

Pojedine koncepcije filozofa dr. Rudolfa Steinera uklopljene su u poslovanje hotela u vidu arhitekture u termomineralnom kupalištu The Temple of Life koja je izvedena na način da kroz ugodni ambijent spoji tijelo, um i duh čovjeka. Biodinamika će u tjedan dana biti prožeta cjelokupnom ponudom LifeClass Termi Sveti Martin. U healthy dining restoranu Le Batat posjetitelje očekuje poseban jelovnik sastavljen od biodinamičkih namirnica. Kako bi jelovnik bio potpun, tu su još i biodinamičke slastice Rudolfova batata i Steinerova bidrica.

Također, biodinamiku će biti moguće osjetiti u Wellness centru gdje se posjetiteljima nudi ritmička masaža tijela u kojoj se koriste svjesno vođeni ritmički pokreti. Takvi pokreti vitaliziraju životne snage, pokreću metabolizam i smiruju osjetilni sustav pomoću kompozicije suncokretovog i maslinovog ulja te biljnih ekstrakata iz cvijeta arnike i listova breze.

Što je to biodinamička poljoprivreda?

Utemeljitelj biodinamičke poljoprivrede je dr. Rudolf Steiner, filozof i znanstvenik rođen u Donjem Kraljevcu. Steiner je poljoprivredno gospodarstvo opisao kao jedan organizam s njegovim organima: tlom, biljkama, životinjama i čovjekom, koji je dio čitavog svemira. U biodinamičkoj poljoprivredi koriste se samo organski, obično lokalni materijali za gnojidbu i kondicioniranje tla. Osim biodinamičke poljoprivrede, dao je temelje onome što je danas znano kao waldorfska pedagogija, euritmija, antropozofska medicina, arhitektura, slikarstvo, umijeće govora…

Više informacija o Tjednu biodinamike potražite na web stranici i društvenim mrežama LifeClass Termi Sveti Martin.

Izvor: Scribo PR