Najavljujemo 15.04.2017. 11:51. Zadnja izmjena: 15.04.2017. 11:55.

Fotoklub Čakovec i Udruga Fotomotiva

Fotosfera 2017 - prvi festival fotografije u Čakovcu u subotu 22. travnja

FOTOMaČak 2017.  – FOTOgrafski MAraton ČAKovec

FotoMaČak je cjelodnevno zabavno fotografsko natjecanje otvoreno svim fotografima amaterima, entuzijastima i profesionalcima. Cilj natjecanja je ostvariti što bolji plasman fotografirajući zadane teme krećući se kroz grad Čakovec i okolicu. Fotografije se predaju na kraju natjecanja, a stručni žiri ocjenjuje najbolje radove i proglašava pobjednike. Najuspješnije autore čekaju vrijedne nagrade.

Ove godine uvedene su i tri kategorije :

  • FotoMačić – kategorija za mlađe od 11 godina (5 sati / 8 tema / 2 punkta)
  • FotoMačak Light – manje zahtjevna kategorija za starije od 11 godina (6 sati / 10 tema / 2 punkta)
  • FotoMačak –kategorija za maratonce starije od 11 godina (8 sati /18 tema / 3 punkta)

Prijave, pravila i detalji OVDJE.

CAMERA OBSCURA GIGANTICA

Za trajanje događaja bit će postavljena Camera Obscura Gigantica , „uradi-sam“ projekt Fotokluba Čakovec. Upoznajte princip rada fotoaparata tako da uđete u ogromnu kameru i posvjedočite čudu nastajanja projicirane slike.

PREDAVANJE : Maleni pejzaži malenoga kraja

Filip Lučin će kroz fotografije snimljene isključivo u Međimurju provesti gledatelje svojim krajem te im objasniti način na koje su nastale. Pokrit će se i tehnički aspekt. no fokus će biti prvenstveno na umjetničkoj strani nastajanja fotografija, kroz priče i anegdote. Predavanje je namijenjeno svima, bez obzira bavili se fotografijom ili bi samo željeli vidjeti zanimljive fotografije Međimurja.

PREDSTAVLJANJE KNJIGA IZ BIBLIOTEKE FOTOKLUBA ČAKOVEC

U 17 sati u Dvorcu Zrinski bit će predstavljene knjige o fotografiji koje od 2011. izdaje Fotoklub Čakovec. Ukratko će biti riječi o prve tri knjige: „Promišljati fotografski“ (2011.), „Kôd fotografske slike“ (2014.) i „LICA“ (2016.), a najnoviju knjigu „Kreativna makrofotografija“ (kraj 2016.) njezini autori Petar Sabol i Davor Žerjav predstavit će podrobnije. Knjige o fotografiji iz kreativne radionice Fotokluba Čakovec zagovaraju promišljen, otvoren i kreativan pristup fotografiji i prenose u potpunosti cjelokupno iskustvo klupskog kolektiva, ali i istaknutih pojedinaca koji prednjače u znanju i vještinama u fotografiji. Zato su knjige Fotokluba Čakovec rado čitano štivo među fotografima. Knjige će za sudionike FotoMaČka biti dostupne po sniženim cijenama.

FOTOQUIZ

Na kraju napornog dana, još jedno natjecanje, bez brige, ležernog karaktera. Razonodite se i provjerite svoje znanje iz područja fotografije, prirodnih znanosti, umjetnosti, povijesti i zemljopisa.

7. SALON FOTOGRAFIJE ČAKOVEC 2017.

Poslastica za kraj: posjetite sedmu po redu međunarodnu žiriranu izložbu fotografija na zadane teme, Salon fotografije Čakovec 2017. Očekuje Vas stotinjak najboljih fotografija po sudu žirija na zadane teme: „Slobodna kolekcija“, „Slobodna – u boji“, „Crno – bijeli kvadrat“, „Priroda“, „Novinarska“ i „Žena“. Na ovogodišnji salon pristiglo je preko 3500 radova od 153 autora iz 37 država svijeta. Na otvorenju izložbe bit će podijeljene medalje i pohvale za najbolje radove.


* Svi programi su besplatni, osim FotoMaČka za kojeg se je potrebno prijaviti i uplatiti kotizaciju.