Najavljujemo 26.04.2017. 21:26. Zadnja izmjena: 26.04.2017. 21:41.

Knjižnica "Nikola Zrinski"

Izložba "Crtice iz čakovečke prošlosti" iz zbirke Daniela Ciglarića

Otvorenje izložbe "Crtice iz čakovečke prošlosti" iz zbirke Daniela Ciglarića održati će se 2. svibnja u 18 sati u Knjižnici "Nikola Zrinski" Čakovec.

Izložba "Crtice iz čakovečke prošlosti" donosi dvadesetak do sada uglavnom javnosti nepoznatih fotografija iz prošlosti grada Čakovca i života njegovih stanovnika iz prve polovice 20. stoljeća.

- Na fotografijama su motivi iz građanskog života, koji prikazuju čakovečke radnike, sportaše, amaterske glumce... Za izložbu su većinom odabrane su grupne fotografije, dok su osobne fotografije birane samo one s poznatim ličnostima (Vinko Žganec, Franjo Punčec, Geza Legenstein), uz njih bit će prikazano i par do sada javnosti nepoznatih fotografija motiva Čakovca. Posebno bih istaknuo da će prvi puta javnosti biti predstavljena fotografija otvorenja spomenika banu i pjesniku Nikoli Zrinskom iz 1904. godine, simbola grada Čakovca. Na mjestima na kojima se družimo i radimo netko je to radio i prije nas, ako želite vidjeti kako je to nekada izgledalo dođite na izložbu., pozvao je D. Ciglarić.

Daniel Ciglarić (Čakovec, 1994.) Student je održavanja zrakoplova u Velikoj Gorici. Bavi se prikupljanjem razglednica, fotografija, knjiga i umjetničkih slika zavičajne povijesti posljednjih deset godina. Predmete nabavlja po sajmovima starina, antikvarijatima i najviše preko interneta. Izložba "Crtice iz čakovečke prošlosti" prva je izložba dijela fotografija iz zbirke ovog kolekcionara.

Izvor: Željka Hatvalić Strahija