Najavljujemo 25.05.2017. 22:34. Zadnja izmjena: 25.05.2017. 22:34.

Udruga Zora

Kino za mlade na otvorenom 31. svibnja u Čakovcu

Udruga Zora u suradnji s Centrom za kulturu Čakovec, u sklopu projekta "Aktivno (su)djelovanje mladih za bolju lokalnu zajednicu" te povodom Dana grada Čakovca, organizira 31. svibnja (srijeda) tematske filmske projekcije za mlade na otvorenom - "Film kod Zrinskih".

Od 20.50 h u prostoru prije ulaza u Stari grad, uz spomenik „Oproštaj“, održat će se dvije edukativne filmske projekcije: Animirani film o ljudskim pravima "16 glava za ljudska prava" – 20.50 h (5 min) i dokumentarni film o legendarnim Beatlesima "The Beatles: Eight Days A Week" – 21.00 h (137 min).

  • 16 glava za ljudska prava-16 minds for human rights animirani je film nastao 2015. u sklopu projekta "Mladi za ljudska prava". Nakon radionica o ljudskim pravima i aktivnom građanstvu koje je provela udruga Zora, animirani film kreiralo je 16 učenika/ca iz svih srednjih škola grada Čakovca uz mentorstvo Škole animiranog filma (ŠAF). Prikazali su različite scene kršenja ljudskih prava s kojima se svakodnevno susrećemo, a možda ih niti ne primjećujemo, poput prava na obrazovanje, na život bez nasilja, na slobodu izražavanja, vjeroispovijesti i slično.
  • Za dokumentarni film o legendarnim Beatlesima "The Beatles: Eight Days A Week" vjeruju da će biti zanimljiv svim generacijama kroz lepezu intervjua, glazbe, arhivskih snimaka i priča vezanih uz fenomen The Beatlesa, obožavanog benda koji je zauvijek obilježio svjetsku glazbenu scenu.

Nakon odgledanih filmova, u Centru za kulturu udruga Zora iste će analizirati 5. lipnja zajedno s mladima, čime se doprinosi razvijanju dijaloga i kritičkog razmišljanja među mladima koje je temelj aktivnog građanstva.

Izvor: Monika Malenica