Najavljujemo 08.09.2016. 09:06. Zadnja izmjena: 08.09.2016. 09:12.

Spomen - natjecanje

LD Patka D. Vidovec - Sv. Marija u nedjelju, 11. rujna organizira 9. Memorijal Dragutin Cenko

U nedjelju, 11. rujna Lovačko društvo Patka Donji Vidovec – Sveta Marija održava 9. Memorijal Dragutin Cenko. Memorijal se održava u spomen na člana tragično poginulog u obavljanju radnog zadatka.

Na memorijalu se održavaju razna natjecanja, a već tradicionalno, pozivaju se i udruge iz naselja Sveta Marija, Donji Vidovec i Donji Mihaljevec.

Za muške udruge organizirano je prigodno gađanje glinenih golubova u disciplini trap, gađanje zračnom puškom i gađanje praćkom. Za ženske udruge bit će organizirano gađanje zračnom puškom, praćkom i natjecanje u pikadu. U sastavu ekipe sudjeluju po 3 natjecatelja.

Najinteresantnije će biti natjecanje u kuhanju lovačkog bograča, sav skuhani bograč će se podijeliti natjecateljima. U ovom natjecanju ekipe sudjeluju sa dva natjecatelja.

Za članove LD Patka, veterane i seniore, organizirano je društveno gađanje u disciplini trap te gađanje za fair play.

Pripremljene su prigodne nagrade za najbolje plasirane ekipe i pojedince. Pozivaju se ženske i muške udruge iz spomenutih naselja da se prijave na natjecanje u gađanju i na natjecanje u kuhanju lovačkog bograča. Pozivaju se i simpatizeri da dođu bodriti svoje ekipe.

Trening članova LD-a Patka i zainteresiranih muških udruga održat će se u subotu, 10. rujna od 16 sati, a sama natjecanja i gađanja održati će se u nedjelju, 11. rujna od 9 sati kod lovačkog doma LD-a Patka u Svetoj Mariji.