Najavljujemo 19.08.2020. 11:04. Zadnja izmjena: 19.08.2020. 11:07.

Ljeto uz Muru s domaćim proizvodima

Ljeto uz Muru s domaćim proizvodima: Što smo, kaj smo i kak kuhamo?

Obiteljska poljoprivredna gospodarstva i obrtnici s područja Grada Murskog Središća (a i okolice) donose na šetnicu uz Muru 22. kolovoza (subota) svoje domaće, autohtone proizvode, s pažnjom uzgojeno voće i povrće, s umijećem pripremljene kolače i proizvode kućne radinosti i obrta.

Na tradicionalnom sajmu na štandovima će se naći domaća tjestenina, tikvino koščićno ulje, voće i povrće i prerađevine voća i povrća, domaći kolači, nakit, ukrasi...

No, uz sajam koji se otvara u 9 sati na parkiralištu uz šetnicu zakazano je i kulinarsko natjecanje mjesnih odbora s područja Grada pod poznatim nazivom "Što smo, kaj smo i kak kuhamo?", majstori kotlića počinju sa svojim poslom u jutarnjim satima  da bi oko 11 sati svoje kulinarske umjetnine ponudili publici na uživanje, a žiriju na kušanje radi proglašenja "prve serjojnske kuhače".

Epidemija sim, epidemija tam, ali sajam neće proći "kak' gljuha meša": atmosferu će podgrijavati tamburaški sastav "Prim", ali organizatori obećavaju da će sve biti u skladu s uputama i preporukama za okupljanja Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo i mjerama Nacionalnog stožera.