Najavljujemo 02.08.2017. 21:00. Zadnja izmjena: 03.08.2017. 07:49.

Od 4. do 6. kolovoza

LJETO UZ MURU Sajmovanje, kuhanje i pjesma

Ovogodišnja manifestacija "Ljeto uz Muru" u Murskom Središću održat će se od petka, 4. kolovoza do nedjelje, 6. kolovoza na svim raspoloživim središćanskim "pozornicama na otvorenom".

Prošlih se godina za vrijeme "Ljeta uz Muru" u Murskom Središću i okolici na različitim programima znalo angažirati i po stotinjak izvođača programa, od domiclinih amatera u kulturi do zvijezda domaće estrade, a mnogi od uobičajenih desetak tisuća posjetitelja bili su prilici između tradicicijskih, kulturnih, zabavnih, sportskih ili gastronomskih sadržaja pronaći "baš nešto za sebe".

Većina je događanja pozicionirana na šetnici, gdje "Ljeto uz Muru" otvaraju mališani. U petak, 4. kolovoza, za njih se pripremaju u "ljetnom paviljonu mašte" različite kreativne radionice u režiji Gradske knjižnice i čitaonice. U poslijepodnevnim je satima istog dana i sajam domaćih proizvoda, a po večernjem će hladu zasvirati TS "Begini".

U subotu, 5. kolovoza ujutro je na šetnici likovna kolonija Likovne udruge "Izvor", uz koloniju su opet i mališani u  edukativno – kreativnim radionicama s likovnjacima.

Ove godine prvi put "Serjojnčarima" u goste dolaze (od 10 do 11 sati) u mimohodu "Međimurski konjari", sajam domaćih proizvoda traje i u subotu, a od 17 do 22 sata vrijeme je za tradicionalnu "Mursku alku" Rudarskog zbora Mursko Središće u lučici. Da ne bi bilo žednih organizirano će biti i kuhanje i degustacija craft piva znalaca iz Moto kluba "Miners" i Udruge pivara "Sjever". Večernja je svirka za poklonike rocka: na pozornicu se penju sastavi "Pick siebner" i "Cat paws".

U nedjelju, 6. kolovoza prvi ustaju ribiči da bi od 6:30 počeli svoj "Napolitanke KUP", odnosno pojedinačno natjecanje u lovu ribe udicom na plovak u organizaciji ŠRD "Mura" Mursko Središće.

U podne na Sportsko rekreacijskom centru "Zalešće" poznati je "Gradski kotlić" – natjecanje u kuhanju tradicijskih jela (pojedinac i ekipno), kad se sve podegustira opet se može malo na šetnicu na sajam domaćih proizvoda i s djecom pogledati animacijski program i predstavu, u smiraj "Ljeta uz Muru" na šetnici će večer uljepšati pjesmom klapa "Kampanel".