Najavljujemo 06.12.2017. 00:00. Zadnja izmjena: 07.12.2017. 12:07.

Izložba mlade Međimurske umjetnice i dizajnerice

„Momentum“ Ana-Marije Kralj u Termama Sveti Martin

Interijer Spa Golf hotela u sklopu LifeClass Termi Sveti Martin od 8. prosinca krasit će izložba poznate međimurske umjetnice. „Momentum“ potpisuje mlada Merien King, tj.  Ana-Marija Kralj, a izložbu je besplatno moguće pogledati do kraja veljače. 

„Sve je uvijek bolje kod susjeda“ – nerijetko kažu Međimurci kada žele naglasiti da je nešto tuđe uvijek bolje od onoga što imamo kod kuće. Međutim, da to nije istina, sustavno nam dokazuje svetomartinska umjetnica i dizajnerica Ana-Marija Kralj
Hrvatska ju je javnost na početku karijere upoznala još kao studenticu, kad je uz kolegicu i prijateljicu s Tekstilno-tehnološkog fakulteta u Zagrebu pobijedila na modnom natječaju Dreft Next Generation. Poslovi, ambicije i nova znanja Ana-Mariju su od tekstila usmjerili prema nešto drukčijem materijalu i izričaju. Naime, Ana-Marija Kralj sve je poznatija i priznatija dizajnerica namještaja, a glavni materijal koji koristi je metal. 


O „Momentumu“ 

Energija. Snaga. Centripetalna i centrifugalna sila. Zalet. Stvoriti snagu ili silu koju objekt ima kada se kreće, stvoriti Momentum – ono je što je Ana-Mariju inspiriralo za stvaranje druge samostalne izložbe. U njezinom procesu stvaranja svaki objekt, metal, kantica, pa i sama umjetnica, u stalnom su pokretu. Kinetička energija koja je prisutna u procesu vidljiva je i u rezultatu – to je pokret boje koji može nastati samo u takvom okruženju. Sama umjetnica navodi da je proces najbitniji dio njezinog kreativnog stvaranja te da ni ona sama ne može u potpunosti predvidjeti ishod. Izložba „Momentum“ puna je takvih nepredvidljivosti koje svojom energijom stimuliraju gledateljevo oko te daju izložbi jednu posebnu notu.