Najavljujemo 02.09.2019. 11:35. Zadnja izmjena: 02.09.2019. 11:41.

Centar izvrsnosti iz informatike

Neka i vaše dijete bude dio zajednice vrsnih IT stručnjaka

Ove subote, 7. rujna 2019. godine s početkom u 10 sati u Tehnološko-inovoacijskom centru Međimurje (TICM), udruge Mladi informatičari Strahoninca (MIS) i Međimurski informatički klub Čakovec (MIK), najavljuju JAVNO PREDSTAVLJANJE PROGRAMA prestižnih informatičko-robotičkih tečajeva.

Prilika je to za roditelje i djecu da se upoznaju s radom udruga, posebice specifičnostima i ciljnom skupinama svakog pojedinog tečaja, a sve kako bi za svoje dijete mogli odabrati ono najbolje. Roditeljima, ali i djeci, prilika je to da izravno od predavača i mentora dobiju važne informacije koje će im olakšati odluku što odabrati, tj. na koje sve tečajeve se prijaviti. Tako će udruge MIS i MIK predstaviti čak dva programa CENTAR IZVRSNOSTI INFORMATIKE MEĐIMURSKE ŽUPANIJE (CII MŽ) i STEM Centar koji zajedno broje trinaest tečaja iz područja algoritama, informatike, robotike i ostalih STEM kategorija.

Cijeli skup tečajeva pomno je koncipiran te međusobno povezan kako bi djeca do kraja svoje srednje škole stekla vrsna znanja koja bi im bila, u slučaju uspješnog svladavanja, jamac izvrsnosti te uspješnosti u poslovnom okruženju.

Centar izvrsnosti informatike Međimurske županije 

Posebnost od ove godine je pokretanje Centra izvrsnosti informatike Međimurske županije (CII MŽ) koji u cijelosti financira Međimurska županija te će stoga svi tečajevi centra za odabrane učenike biti besplatni.Centar izvrsnosti informatike Međimurske županije je pozitivan vanjski poticaj koji omogućuje darovitim učenicima pravovremenu identifikaciju njihovih ključnih prednosti i prilika, kontinuirani rad s ciljem razvoja njihovih sposobnosti i sustavno praćenje njihovog napretka. 

Centar izvrsnosti informatike uključuje 6 skupina po 12 učenika:

  • Skupina 1 – Moj prvi program
  • Skupina 2 – Algoritmi u LOGO jeziku
  • Skupina 3 – Algoritmi 1
  • Skupina 4 – Algoritmi 2
  • Skupina 5 – Algoritmi 3
  • Skupina 6 – Algoritmi 4

Nakon prijave učenika izvršiti će se kandidacijski postupak izbora kandidata temeljem propisanog pravilnika. Prijave će se vršiti putem "online" obrasca kojeg popunjavaju roditelji ili zakonski staratelji. Preporučamo da se učenici prijave za upis na druge programe u sklopu STEM centra opisanog niže, a koji neće imati kandidacijski postupak, kako bi sva djeca imala mogućnost upisa.

STEM Centar

STEM CENTAR novi je projekt udruge Međimurski informatički klub (MIK) koji će se provoditi u školskoj godini 2019./2020. u suradnji sa udrugom Mladi informatičari Strahoninca (MIS). Valja spomenuti i podršku Međimurske Županije i partnera udruge MIK, Tehnološko inovacijski centar Međimurje (TICM) u čijim će se moderno uređenim prostorima na adresi Bana Josipa Jelačića 22 u Čakovcu održavati programi STEM CENTRA. Vrijednost projekta prepoznali su i partneri te se tečaj uz udrugu MIS i TICM provodi u partnerstvu sa Gimnazijom Josipa Slavenskog Čakovec i III. OŠ Čakovec. Projekt STEM CENTAR prijavljen je na natječaj Ministarstva znanosti i obrazovanja Republike Hrvatske pod nazivom Natječaj za dodjelu bespovratnih sredstava projektima udruga u području izvaninstitucionalnoga odgoja i obrazovanja djece i mladih u školskoj godini 2019./2020. 

Tečajevi STEM CENTRA

STEM CENTAR će u školskoj godini 2019./2020. ponuditi 7 tečajeva za učenike osnovnih i srednjih škola:

  •  Programiranje za najmlađe
  •  Razmišljaj računalno
  •  Robotika 1 
  •  Robotika 2 
  • Internet stvari i web 
  • 3D Modeliranje i ispis 
  • WEB Programiranje 

Kako na tržištu kronično nedostaje programera, a potražnja za njima u budućnosti biti još veća, upis na naše tečajeve najbolji je put stvaranja budućih vrsnih IT stručnjaka. Dodamo li tome da je programer jedan od najbolje plaćenih poslova, naša inicijativa izravan je doprinos stvaranja bolje budućnosti djece. Vrijedi napomenuti da su predavači jedni od najboljih IT stručnjaka iz gospodarstva i obrazovnog sektora, tako da su oni jamac uspjeha. Naš uspjeh je mjerljiv i evidentan na državnoj razini, čime naše udruge dugi niz godina nižu jedne od najboljih rezultata.

Više o tečajevima saznajte klikom na link ovdje.

Aktivnosti udruge podupiru Zajednica tehničke kulture Međimurske županije, Gradska zajednica tehničke kulture Grada Čakovca i Hrvatski savez informatičara (HSIN).