Najavljujemo 09.02.2016. 11:16. Zadnja izmjena: 24.02.2016. 13:29.

Županijska liga protiv raka Čakovec

Svjetski dan bolesnika u četvrtak, 11. veljače

U organizaciji Županijske lige protiv raka Čakovec i ove će se godine obilježiti Svjetski dan bolesnika kojeg je prije 20 godina utemeljio Sveti Otac Ivan Pavao II, a Županijska liga protiv raka Čakovec obilježava ga od 2000. godine.

Uoči Svjetskog dana bolesnika, u četvrtak, 11. veljače u 13 sati, članovi predsjedništva i predstavnici Klubova oboljelih od raka Županijske lige protiv raka Čakovec posjetit će nekoliko odjela Županijske bolnice Čakovec te prigodnim darovima darovati bolesnike. Kasnije će se pridružiti vjernicima na Sv. Misi u crkvi Svetog Nikole u Čakovcu s početkom u 18:30h, a kojoj će nazočiti i biskup.

Želja je Klubova oboljelih od raka u Međimurskoj županiji, koji trenutno okupljaju oko 130 članova,  informirati novooboljele osobe, članove njihovih obitelji i cjelokupnu javnost o svom djelovanju. U klubovima oboljeli mogu dobiti psihološku potporu od strane osoba u sličnoj situaciji i sa sličnim iskustvima, potporu zdravstvenih djelatnika, informacije o mogućnostima ostvarivanja svojih prava iz zdravstvene i socijalne zaštite, a organiziraju se i edukativna predavanja te neformalna druženja radi što aktivnijeg uključivanja u proces vlastitog liječenja te što uspješnijeg povratka u svoju obiteljsku i radnu sredinu te cjelokupnu zajednicu.

Izvor: Županijska liga protiv raka Čakovec