Najavljujemo 30.06.2017. 12:13. Zadnja izmjena: 30.06.2017. 12:23.

Bit će svega!

Od umjetničke kolonije do koncerta Zlatka Pejakovića na Štrigovskim noćima

Još od 1987. godine središnji ljetni niz kulturno zabavnih manifestacija održava se u Općini Štrigova pod nazivom "Štrigovske noći". Nešto što je započelo kao "mala seoska zabava" pred trideset godina razvilo se s vremenom u programski sadržaj koji svojom kvalitetom daleko nadilazi lokalne općinske okvire, a bez ikakve sumnje može se ubrojiti u kvalitetan "kulturno - turistički proizvod" Štrigove kao turističke destinacije velikog potencijala.

Ovogodišnje "Štrigovske noći" popunit će programski tri vikenda u srpnju i organizacijski angažirati kapacitete domicilnih udruga, društava, mjesnih odbora, obiteljskih poljoprivrednih gospodarstvava i niza volontera, a sa svojim programskim sadržajima proširiti se i izvan Štrigove.

PRVI VIKEND

  • U četvrtak, 6. srpnja u 18 sati u Muzeju Međimurja u Čakovcu otvara se retrospektivna izložba djela Davorina Radića, a u petak, 7. srpnja započinje rad likovna kolonija Grupe "Contra".  U Crkvi sv. Marije Magdalene u Štrigovi u 20 sati koncert je Zagrebačkih solista.
  • U subotu, 8. srpnja likovnjaci nastavljuju s radom u gornjomeđimurskom pejzažu, a u podne je otvorenje još jedne izložbe D. Radića, ali u Prelogu, u Pastoralnom centru bl. Alojzija Stepinca gdje će publici predstavljeni biti njegovi sakralni motivi.
  • U nedjelju, 9. srpnja u 17 sati u Državnom arhivu za Međimurje u Štrigovi pak će biti izloženi radovi na papiru D. Radića. U 19 sati u Crkvi sv. Marije Magdalene u Štrigovi koncert je vokalnog ansambla "Antiphonus", a u 20:30 sati na terasi caffe bara "Kult" u Štrigovi je svečano zatvaranja kolonije i oproštaj od likovnjaka za ovu godinu uz "Cure iz centra".

DRUGI VIKEND

  • U petak, 14. srpnja u 20 sati slavi se 10. obljetnica caffe bara "Kult" uz besplatni roštilj i bograč i glazbenu kulisu TS "Zrin".
  • U subotu, 15. srpnja u 19 sati u društvenom domu u Štrigovi "Štrigovsku ljetnu večer" priprema KUD "Sv. Jeronim" s gostima punu pjesme, plesa i komedije.

TREĆI VIKEND

Od 21. do 23. srpnja vikend je turizma, eno-gastro užitaka i tradicijske zabave.

  • U petak, 21. srpnja publici je "Štrigova na dlanu" s vidikovca na Mađerkinom bregu, tamo u 14 sati počinje međunarodni susret modelara koji donose daljinsko upravljanje modele aviona, jedrilica i helikoptera.

- U 17 sati je predstavljanje ručnih radova, lokalnih eno-gastro postignuća i tradicijskih zanata, a u 19 sati svečana je sjednica vijeća općine Štrigova na otvorenom. Sjednica mora biti gotova do 21 sat, jer tada počinje "Piknik na Mađerkinom bregu" uz popratne svjetlosne efekte.

  • U subotu, 22. srpnja Magdalensko je proštenje: u 11 sati je svečana misa u Crkvi sv. Marije Magdalene, a u 18 sati je tradicionalna, 15. međunarodna utrka prijateljstva "Štrigova - Razkrižje 2017" čiji će sudionici utrčati na  igralište iza Državnog arhiva za Međimurje u Štrigovi gdje ih čeka u 19 sati glazba i vino na narodnom veselju uz band "Noćna smjena" i koncert tamburaškog sastava "Mejaši".
  • U nedjelju, 23. srpnja je finale na "Štrigovskom gruntu" u 14 sati, gdje se pripremaju seoske igre, a na večer, u 19 sati je zabavno glazbeni program opet uz "Noćnu smjenu" i koncert Zlatka Pejakovića & grupe "Bumerang" na igralištu iza Državnog arhiva za Međimurje.