Najavljujemo 15.01.2016. 09:34. Zadnja izmjena: 24.02.2016. 13:30.

IW klub Čakovec priređuje koncert 16. siječnja

Od Vivaldija do Varge uz neosporan talent Ane Labazan Brajša

Inner Wheel klub Čakovec kroz godinu organizira više dobrotvornih aktivnosti i svaki puta za to bira drugu temu i način provedbe. Početak ove kalendarske godine, dame iz Kluba odlučile su posvetiti nadarenoj glazbenici Ani Labazan Brajša iz Čakovca, čiju naobrazbu sponzorski novčano podupiru.

Željele smo pronaći način da promoviramo ovu mladu glazbenicu, neospornog talenta i istodobno nastojimo prikupiti dio novčane pomoći za njezino školovanje. Smatramo da je Anina želja da se koncertom predstavi ovdašnjoj publici, najbolji način da auditorij uživa u kompozicijama koje priprema za izvedbu. S obzirom na to da svira violinu i klavir s podjednakim umijećem, osvojila je i osvaja brojne naslove prvakinje na natjecanjima nacionalnog i međunarodnog predznaka.
Dorotea Lebar
Predsjednica IW Kluba Čakovec
Koncert Ane Labazan Brajša bit će održan u subotu, 16. siječnja u čakovečkoj zgradi Scheier od 18 sati. Uz nju, nastupit će i njezina majka, sopranistica Ljiljana Labazan i Kosjenka Turkulin kao korepetitorica. Na repertoaru su djela Debussyja, Chopina, Vivaldija, Rodgersa, Lacija Varge, kako bi svi ukusi bili zadovoljeni.


Ana Labazan Brajša rođena je 2002. godine u Čakovcu, violinu je počela svirati u petoj godini, a u samo dvije godine položila je četiri razreda klavira. HRT je lani snimio kratki film o Ani, a za brojne postignute rezultate tijekom 2015. godine primila je posebno priznanje ministra znanosti, obrazovanja i sporta Vedrana Mornara.