Najavljujemo 24.04.2019. 09:19. Zadnja izmjena: 24.04.2019. 09:23.

Udruga žena Pretetinec

Peti tradicionalni Sajam cvijeća u Dunjkovcu u srijedu, 8. svibnja

U sklopu ovogodišnjeg projekta Mjesec ekologije - Sajam cvijeća 2019. Udruga žena Pretetinec pripremila je zanimljiva događanja na ekološke teme. 

Središnji dio projekta je 5.Sajam cvijeća koji će se održati u srijedu, 8.svibnja na dvije lokacije: ispred dućana Metss u Glavnoj ulici u Dunjkovcu od 8 do 13 sati i ispred Područne škole Dunjkovec od 9 do 16 sati. Uz nabavu ljetnica i trajnica, svi će gosti  moći uživati i u šarenim eko proizvodima učenika područne škole, koje su vrijedne ruke pripremile sa svojim učiteljicama. 

Istoga dana, u prijepodnevnim satima, vanjska stručna suradnica Udruge profesorica Monika Cindrić će održati predavanje za učenike škole na temu voda, a nakon toga će se održati i tradicionalni Eko-kviz u školi. 

Također, uz proljepšanje vremena, planira se uređenje cvjetnih gredica u mjestu, a posebno okoliš kapelica, koje će, kao i svake godine, pripremiti za sezonu. 

  • Projekt završava 18.svibnja jednodnevnim izletom na međunarodnu vrtnu izložbu Floraart u Zagreb te posjet i obilazak Samobora. 

Projekt je sufinanciran sredstvima Općine Nedelišće.