Najavljujemo 12.05.2016. 10:16. Zadnja izmjena: 12.05.2016. 10:49.

Općina Kotoriba

Praznik šibe i ribe u Kotoribi 28. i 29. svibnja, dolazi i Dražen Zečić

Općina Kotoriba će 28. i 29. svibnja biti organizator i domaćin 13. Manifestacije Dani šibe i ribe - izložbeno prodajnog sajma predmeta od šibe, rukotvorina i autohtonih proizvoda, priprema domaćih ribljih specijaliteta.  Manifestacija je to koja s godinama dobiva nove sadržajne oblike pa će tako biti i ovoga puta s posebnom atrakcijom, nedjeljnim koncertom naše estradne scene Dražena Zečića.

Program će započeti u subotu u 14 sati Ribijadom kada će mjesne udruge kuhati 'fiš' i pripremati pečenu ribu što će se sve moći besplatno degustirati. U 16 sati zainteresirani će moći u školskoj sportskoj dvorani pogledati ženski odbojkaški turnir, a od 17 sati započet će zabavni program uz nastup grupe Pisofkejk.

Nedjeljni program će započeti u 11 sati kada će od 11 do 19 sati biti otvoren izložbeno prodajni sajam predmeta od šibe, rukotvorina i licitarskih i autohtonih proizvoda uz zabavni program uz nastup grupe 'Pisofkejk'. U 15 sati na redu je kulturno umjetnički program u kojem će posebni gosti biti članovi KUD-a Kralj Tomislav iz Biograda na Moru.

Za 19 sati najavljen je glavni događaj manifestacije - besplatni koncert Dražena Zečića. Općina Kotoriba sve namjernike u nedjelju časti besplatnim prijevozom vlakom koji polazi iz Varaždina u 12 sati, a vraća se iz Kotoribe u tri termina u 18:28, 21:45 i 22:19 sati s usputnim stajanjima na svim postajama. Posebne zanimljivosti manifestacije su: Lov ribe iz bazena, prezentacija pletenja proizvoda od šibe, kotoripski specijalitet-šaran na rašljama, fiš paprikaš, a za najmlađe će biti osiguran zabavni park.