Najavljujemo 01.06.2018. 08:33. Zadnja izmjena: 01.06.2018. 09:35.

9. i 10. lipnja

Proljetni kamp samoobrane za žene u prostoru LifeClass Terme Sveti Martin

Udruga Samoobrana Međimurje u suradnji s LifeClass Terme Sveti Martin organizira 9. i 10.06.2018. godine u prostoru LifeClass Terme Sveti Martin besplatni dvodnevni kamp samoobrane za žene pod nazivom „Proljetni kamp samoobrane za žene“. Svim polaznicama kampa biti će omogućeno sudjelovanje na predavanjima i radionicama samoobrane koje će se odvijati u dva dana (subota i nedjelja) u popodnevnim satima.

Na radionicama samoobrane će se polaznicama prezentirati osnovni elementi samoobrane namijenjeni isključivo ženama, gdje će i same moći naučiti i isprobati osnovne elemente samoobrane kao što su obrane od hvata za tijelo ili odjeću, obrane od gušenja, od bacanja na tlo, tehnike izbjegavanja prilaska nepoželjne osobe, obrane od noževa, palica i pištolja, obrane od čupanja za kosu, tehnike sprečavanja oduzimanja stvari, obrane od napadača prilikom ulaska u vozila te obrane u vozilu i na tlu, a dok će se kroz predavanja educirati o svim preventivnim mjerama samozaštite i općenito dobiti korisne informacije kako spriječiti bilo koju vrstu nasilja nad ženama.

Isto tako svim polaznicama biti će omogućeno sudjelovanje na predavanju i radionici pružanja prve pomoći koje će održati pripadnici Gradskog društva Crvenog križa. Završni dan će biti organizirano u Pubu Potkova druženje i dodjela vrijednih nagrada polaznicama kampa. Sva predavanja i radionice samoobrane održati će predsjednik i trener Udruge Samoobrana Međimurje Ante Goleš. Radionice će se odvijati u sportskoj dvorani LifeClass Termi Sv. Martin, a predavanja u konferencijskoj dvorani hotela Golfer.


Prijavu za prisustvovanje kampu, gdje samo navedete vaše podatke (ime i prezime), email te veličinu majice (svaka polaznica dobiva za poklon majcu kampa) šaljite na: [email protected] ili putem inboxa na službenoj FB stranici Udruge Samoobrana Međimurje ili putem telefona 0953908992.

RASPORED AKTIVNOSTI NA KAMPU

09.06.2018. (subota)

  • 14,45 sati – okupljanje ispred ulaza u Hotel Golfer
  • 15,00 do 16,00 sati uvodno predavanje : „Uvod u samoobranu i utjecaj treniranja samoobrane na naše samopouzdanje“ (konferencijska dvorana)
  • 16,15 do 18,15 sati – radionica samoobrane za žene (sportska dvorana)
  • 18,30 do 19,30 sati – radionica pružanja prve pomoći Gradskog društva Crvenog križa Čakovec (sportska dvorana)
  • 20 sati pa nadalje : druženje u Pubu Potkova

10.06.2018. (nedjelja)

  • 15,00 do 17,00 sati – predavanje : „Primjena samoobrane u realnim situacijama“ (konferencijska dvorana)
  • 17,30 do 19,30 sati – radionica samoobrane za žene i prikaz obrane kod ulaska u vozilo (sportska dvorana i vanjski tereni)
  • 20,00 pa nadalje : završno druženje u Pubu Potkova i dodjela vrijednih nagrada polaznicama kampa

Udruga Samoobrana Međimurje djeluje na području Međimurske županije i zalaže se za promicanje nenasilnog ponašanja u društvu, zaštiti žena i djece od nasilja, razvitak i unapređenje samoobrane kao borilačke vještine, te promicanja humanosti i mira. Radimo s ženama i djecom na način da im putem učenja samoobrane pokušavamo podići samopouzdanje i prvenstveno probuditi svijest da nasilje postoje, te im pokazati na koje načine prevenirati da do napada ne dođe, a ako dođe, na koje najbrže i najefikasnije načine se obraniti od napadača. Naše tečajeve samoobrane namijenjene ženama i djeci možete pohađati u našem centru u Šenkovcu, Marka Kovača 11.