Najavljujemo 24.09.2016. 23:18.

ZEO Nobilis

Radionica Kam se koje smeče meče? u OŠ Kuršanec 27. rujna

Zaštitarsko - ekološka organizacija Nobilis će u utorak, 27. rujna u 13:30 sati održati radionicu pod nazivom Kam se koje smeče meče u OŠ Kuršanec (Glavna 15, Kuršanec) na kojoj će prisustvovati i direktorica GKP-a ČAKOM Snježana Tkalčec - Avirović.

Tijekom radionice djeci će se uz pomoć igre te animiranih filmova izrađenih od strane Škole animiranog filma Čakovec na kreativan i zabavan način prikazati selektivno odvajanje otpada zajedno s procesom kompostiranja.

Nakon prikazanih crtanih filmova, uslijedit će kreativni dio radionice u kojem će djeca samostalno sudjelovati putem igranja igre Eko memory. Prilagođena igra sadržavat će sličice različitih vrsta otpada, a djeca će podijeljena u grupe, tražeći parove sama sudjelovati u procesu razvrstavanja otpada na edukativan način.

Cilj ove nove edukativne i kreativne igre je vizualno predočiti djeci odvajanje otpada kroz zabavu i igru.

Zaštitarsko-ekološka organizacija Nobilis kampanju Kam se koje smeče meče provodi sustavno od 2003. godine u osnovnim školama i dječjim vrtićima diljem Međimurske županije, a u mjesecu rujnu i listopadu ove godine radionice će se provoditi na području Međimurske županije u kojoj je tvrtka GKP ČAKOM koncesionar skupljanja komunalnog otpada iz kućanstva. 

Izvor: ZEO Nobilis