Najavljujemo 11.10.2016. 09:49. Zadnja izmjena: 11.10.2016. 11:05.

Od 14 do 17 sati

Sabirna akcija Solidarnost na djelu provodit će se u četvrtak, 13. listopada

Ovogodišnja će se akcija Solidarnost na djelu provoditi u četvrtak, 13. listopada u popodnevnim satima (od 14 do 17 sati) pod nazivom Prepoznajmo one kojima je pomoć najpotrebnija.

Društvo Crvenog križa Čakovec akciju provodi u suradnji sa svojim aktivistima, volonterima, prvenstveno preko osnovnih i srednjih škola Međimurske županije.

U akciji će se prikupljati hrana i novac. Hrana ostaje u školama koje će je prikupiti za potrebe školske kuhinje. Za prikupljeni novac bit će uručen bon zahvalnosti s naznakom vrijednosti, numeriran i ovjeren žigom društva, a sudionici u akciji imat će oznake Crvenog križa. Bonovi zahvalnosti su u apoenima od 5 kn.

U pojedinim mjestima akcija neće biti provedena u četvrtak, već tijekom tjedna što će na obavijesnim plakatima biti posebno naznačeno.

U sklopu projekta Vaš dar za pravu stvar, hrvatski Crveni križ dogovorio je suradnju sa trgovačkim lancem Kaufland o prikupljanju materijalnih dobara putem košara.

U trgovačkom centru u Čakovcu biti će postavljena košara za prikupljanje materijalnih dobara i to za vrijeme trajanja akcije Solidarnost na djelu u periodu od 13. do 27. listopada te za vrijeme trajanja Tjedna solidarnosti u periodu od 8. do 15. prosinca.

Izvor: GDCK Čakovec