Najavljujemo 06.06.2018. 09:23. Zadnja izmjena: 06.06.2018. 09:27.

Airshow 2018.

Spektakularni aeromiting u nedjelju, 10. lipnja u Pribislavcu

Na krilima uspješno organiziranog prošlogodišnjeg izdanja aeromitinga Čakovec – Airshow-a u okviru obilježavanja 70. obljetnice Aerokluba Međimurje, i ove godine sve zaljubljenike u avijaciju očekuje spektakularni aeromiting, pod visokim pokroviteljstvom predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar Kitarović. 

Za nedjelju, 10. lipnja organizator je na aerodromu Čakovec/Pribislavec pripremio dinamičan i nezaboravan program s početkom od 13 sati koji će bez sumnje i ovog puta ostati upamćen po vratolomijama svjetski poznatih pilota, mirisu oktana i kerozina, a buka borbenih mlažnjaka će ove godine biti bučnija nego ikada do sad. To najavljuju nevjerojatna imena koja će ove nedjelje letjeti međimurskim nebom, a najveće iznenađenje za sve posjetitelje biti će nastup engleske akrobatske skupine Team Raven koja će se predstaviti u svojoj formaciji 6 aviona Van’s RV i kojoj će ovo biti prvi nastup na hrvatskom nebu.

Program

Osim Team-a Raven, očekuje nas nastup još tri akrobatske grupe – iz Latvije stižu Baltic Bees sa 6 aviona L-39C Albatros, iz Austrije ekipa Flying Bulls koja će se predstaviti s 4 aviona i to dva Fairchild Dornier Alpha Jet-a, Lockheed P-38 Lightning i Vought F4U Corsair. Domaće boje će predstavljati i braniti uvijek atraktivna Krila Oluje sa 6 aviona Pilatus PC-9M! Uz već objavljeni popis sudionika, svakako očekujte još neka iznenađenja u popisu sudionika aeromitinga. Najave sudionika, direktan prijenos aeromitinga i live snimke iz kabina zrakoplova pilota, posjetitelji će moći pratiti na velikom video zidu. Naravno, sve posjetitelje aeromitinga očekuje adrenalinski vikend uz bogatu gastronomsku ponudu.

U subotu Dan otvorenih vrata razgledajte avione i sudjelujte na prezentaciji Hrvatskog ratnog zrakoplovstva!

Dan prije aeromitinga u subotu, 9. lipnja, svi zainteresirani pozvani su da se na aerodrom upute u okviru Dana otvorenih vrata, pritom prošeću i razgledaju aerodrom i zrakoplove koji će nastupati idućeg dana, ali i prisustvuju prezentaciji Hrvatskog ratnog zrakoplovstva „Leti s najboljima–Postani vojni pilot“. Članovi Aerokluba Međimurje pritom će svakome biti na raspolaganju za sva pitanja i stručno vodstvo. Također, u sklopu Dana otvorenih vrata, održat će se modelarska radionica za djecu od 5 do 15 godina, te će imati priliku izrađivati jednostavne modele jedrilica uz stručno vodstvo članova Aerokluba i pomoći njihovih roditelja. Radionica je besplatna za sve sudionike, a izrađene modele djeca će ponijeti kući.

Tijekom subote održavat će se i treninzi modelara, koji idući dan nastupaju u programu Airshowa 2018., a u večernjim satima modelari će imati i „night show“ nakon čega slijedi spektakularni koncert grupe Vigor, a čiju će atmosferu od 20 sati podgrijati grupa Profeel.