Najavljujemo 01.07.2015. 00:00. Zadnja izmjena: 27.09.2016. 22:49.

SUBOTA U PRELOGU: OPERA POD ZVIJEZDAMA "IL CAMPANELLO"

U subotu, 4. srpnja će u 21 sat u Prelogu biti održan program Opere na otvorenom. Na Trgu Slobode će Istarsko narodno kazalište – Gradsko kazalište Pula izvesti operu Il Campanello Gaetana Donizettija.

Pod dirigentskom palicom Vladimira Kranjčevića i u režiji Snježane Banović uloge će ponijeti Ronald Braus, Blanka Tkalčić, Ozren Bilušić, Rosa Nada Abrus i Božidar Perčić. Glazbena izvedba povjerena je Orkestru, zboru i baletnim solistima Opere b.b. Zagreb. Scenografkinja opere je Dinka Jeričević, kostimografkinja Đenisa Pecotić, a koreografkinja Ljiljana Gvozdenović

Opera Il campanello jedna je od brojnih Donizettijevih komičnih opera. Zaplet je vrlo jednostavan: Enrico, bivši ljubavnik Serafine čini sve kako bi u prvoj bračnoj noći omeo Don Annibalea u izvršenju bračne dužnosti. Uz stalnu zvonjavu zvonca na vratima, potporu Annibaleove punice Madama Rose i ostalih ukućana te presvlačenjem u razne uloge Enrico na koncu uspijeva u svom naumu. Dolazi jutro kad Don Annibale mora na put, a gosti uz veselu napitnicu odlaze svojim kućama. 

Opera je složena od glazbeno pitkih i zanimljivih arija, dueta i ansambala. U ovoj izvedbi upotpunjena je i s nekoliko duhovitih dramskih scena na hrvatskom jeziku.

Izvor: 3139