Najavljujemo 05.07.2017. 08:32. Zadnja izmjena: 05.07.2017. 08:32.

Nedjelja, 9. srpnja

Svi na VELIKI skok u rijeku Dravu kod Svete Marije!

Općina Sveta Marija i Zaštitarsko-ekološka udruga "Senjar" iz Donje Dubrave ove godine organizira BIG JUMP na kupalištu kod Svete Marije u nedjelju, 9. srpnja. Već tradicionalno, nudi se bogat program povodom Dana Europske Amazone i Big Jumpa.

Detalji programa

SUBOTA, 8.7.2017. od 19 sati

  • Ljetno kino pod zvijezdama
  • Unplugged svirka uz vatru

NEDJELJA, 9.7.2017. od 13 sati

  • Dječje igre na plaži
  • Veliki skok u 15 sati
  • Škola veslanja
  • Drava beach party

Rijeka Drava mjesto je hrvatskog Big Jumpa već dugi niz godina, jer je od strane mnogih domaćih i inozemnih stručnjaka prepoznata kao jedna od rijetkih očuvanih rijeka. Lokalno stanovništvo koje živi uz nju najviše svjedoči o njezinoj ekološkoj, sportskoj, gospodarskoj, a u zadnje vrijeme sve više i turističkoj važnosti za ovaj kraj. Sa svojom bioraznolikošću i specifičnim meandrima te rukavcima, Drava predstavlja pravu oazu mira te utočište brojnim biljnim i životinjskim vrstama, od kojih su mnoge proglašene ugroženima te su stoga zaštićene.

Organizatori pozivaju sve da se pridruže događaju VELIKI SKOK, koji je europskih, pa i širih razmjera. Na dosadašnjim skokovima prijašnjih godina u Legradu i Svetoj Mariji posjećenost je bila sve veća, što pokazuje uspjeh ovog dugoročnog projekta. Novost je od ove godine i selidba Velikog skoka s legradske plaže na plažu u Svetoj Mariji, uvjetovano novim tokom rijeke. Na novoj lokaciji, organizatori garantiraju dobar provod i zabavu za sve posjetitelje. Uz bogat i raznolik program, i mladi i stari uživat će uz rijeku, a što je najvažnije, ovim će događajem pokazati da su ujedinjeni u slavljenju prirodnog bogatstva, žive i čiste žile tekućice, naše rijeke Drave.